Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відкрили перший меморіал, присвячений новітнім Героям

Юрій БОБАЛО: «Перед кожним із нас сьогодні постає нагальне завдання — допомогти своїй Батьківщині»
09 вересня, 11:17
ФОТО РОМАНА БАЛУКА

Відкриття першого у Львові меморіального комплексу, присвяченого Героям Небесної Сотні та воїнам, що загинули на сході України, відбулося 7 вересня на території університету «Львівська політехніка».

Комплекс розміщено поблизу головного корпусу та науково-технічної бібліотеки університету. Це невеликий сквер, де розташована Матінка Божа, три кількаметрові полотнища, що символізують Майдан та меморіальна дошка «Пам’яті Героїв Небесної Сотні, які полягли, виборюючи свободу, честь і гідність українського народу; Пам’яті Героїв, полеглих у війні, у боротьбі за незалежність».

Меморіал встановили з ініціативи ректорату та завдяки активній роботі студентів і викладачів вишу. Щоб обрати кращий проект, в Інституті архітектури університету провели конкурс, де з 20 запропонованих робіт перемогла ідея Христини Чорноус.

«Ми зібралися тут, щоб вшанувати світлу пам’ять українських патріотів, котрі ціною власного життя зробили можливим утвердження демократичних цінностей та ідеалів — свободи та незалежності нашої країни. Прикладом патріотизму стала участь викладачів та студентів «Львівської політехніки» в Революції Гідності. На вівтар нашої спільної перемоги поклали голови найкращі сини і доньки України. Одним із перших серед них був вихованець нашого університету Герой України Юрій Вербицький. Нині ж сотні львівських політехніків зі зброєю в руках мужньо захищають свою країну на сході. Ми й надалі будемо активно підтримувати наших військовиків. І не тільки збиранням добровільних внесків, а й активною роботою науковців «Львівської політехніки» над оборонними замовленнями», — зазначив ректор університету Юрій Бобало у своєму вступному слові.

Ще однією важливою подією знаменується початок осені у «Львівській політехніці» — з 15 вересня розпочнуться безкоштовні курси професійної перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас, які брали участь у бойових діях, за програмою «Англійська мова та візуальні комунікації». Курс триватиме три місяці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати