Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Житомирі відкрили нову пам’ятну дошку Олегу Ольжичу

Попередню було встановлено ще 20 років тому, але її вкрали місцеві вандали
28 серпня, 10:20
ФОТО З САЙТА ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКРАДИ

24 серпня у Житомирі на початку вулиці Ольжича за ініціативою журналістки Олени Галагузи, в присутності чисельних представників громадськості та міського голови Володимира Дебоя (міськрада ухвалювала відповідне рішення) було урочисто відкрито нову анотаційну дошку в пам’ять видатного борця за незалежність нашої країни Олега Ольжича, який народився в будинку на цій вулиці. Голова правління фундації його імені Сергій Кот на відкритті нагадав, що в «Бібліотеці «Дня» в серії «Бронебійна публіцистика» вийшов том статей Ольжича. Встановлювати дошку допомагали, зокрема, місцеві активісти Організації українських націоналістів. Попередню було встановлено ще 20 років назад, але за деякий час її вкрали місцеві вандали.

Щоправда, як відзначала частина присутніх, напис на нинішній здається занадто політкоректним, бо не згадується ні про ОУН, ні про смерть провідника у фашистському концтаборі.

Від цього місця знані житомирські краєзнавці Георгій Мокрицький та Руслан Кондратюк з власної ініціативи провели по місту більш ніж тригодинну пішохідну екскурсію «Український Житомир українськими очима», яка викликала великий інтерес у городян. Навіть старожили міста змогли відкрити для себе низку пам’ятних місць, пов’язаних із змаганнями за незалежність України чи знаменитими українцями — зокрема, Лесею Українкою, Михайлом Грушевським, В’ячеславом Липинським, Олегом Ольжичем, Омеляном Сеником, Миколою Сціборським, Іваном Фещенко-Чопівським та іншими.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати