Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські школярі – чемпіони з точних наук

Київські учні завоювали вісім медалей і абсолютне друге місце на олімпіаді в Казахстані
22 січня, 11:38

Українська команда стала справжнім відкриттям ХІ Міжнародної Жаутиківської олімпіади з математики, фізики та інформатики, що відбулася в Алмати. Наші учні завоювали друге місце серед 59 команд із 15 країн світу, а також привезли вісім медалей. До складу команди входили вихованці Українського фізико-математичного ліцею Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер» та київської гімназії «Академія». З медалями повернулися абсолютно всі члени команди. Учасники олімпіади з математики Наталія Хотяїнцева, Антон Тригуб та інформатик Євген Казьмін здобули золоті медалі; математик Денис Нарцев і фізики Данило Лебедь, Віктор Мірошніченко та Валентин Вісин здобули «срібло», інформатик Вадим Прокопець — «бронзу».

Жаутиківська олімпіада — один із найбільш престижних неофіційних конкурсів у світі, який не поступається офіційним олімпіадам. Олексій МУШАК, член правління Фонду «Україно! Я за тебе!», куратор проекту, коментує: «У найбільш тяжкий для держави час ми все-таки концентруємо зусилля на тому, щоб допомогти талановитим дітям. Без цього не можна просуватися далі. Зараз держава за залишковим принципом фінансує лише офіційні олімпіади, яких у нас орієнтовно п’ять. Утім, є велика кількість неофіційних конкурсів, де наші діти могли б також себе виявляти й заробляти призові місця. Якщо дитина виявить себе на конкурсі такого рівня, в неї з’являється більше шансів на те, щоб у майбутньому отримати грант на навчання та реалізувати себе. Окрім того, це дозволяє просувати Україну у світі як державу із значним науковим потенціалом.

Ми працюємо з цим конкурсом вже три роки. Усім відомо що сильна сторона України — це фізика, але чомусь в даному випадку найбільш вдалою видалася математика. Зупинятися ми не збираємося, наша організація планує відправляти дітей на конкурси з біології, хімії, екології. Це теж ті напрями, де ми можемо виступити досить вдало».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати