Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Івано-Франківську об’єднують громадян та бізнес задля розвитку міста

13 листопада, 11:48

В Івано-Франківську активісти спільноти «Тепле місто» представили рейтинг соціально відповідальних компаній міста, які прагнуть розвивати регіон та вкладають кошти в середовище, де живуть і працюють. За словами лідера організації Юрія Фелюка, нині в рейтингу лише 13 компаній, але він упевнений, що їх ставатиме дедалі більше. Нагадав, що основним завданням спільноти «Тепле місто» є об’єднання людей та бізнесу заради привабливості міста, створення простору для реалізації молоді, обміну думками, ідеями, досвідом, генерування і втілення у життя нових проектів. Приміром, активісти розробили візуальний стиль міста, ще один їхній проект — перетворення вулиці Грюнвальдської на красиву, європейську та сучасну. За словами організаторів, там розміщено дев’ять пам’яток архітектури місцевого значення, сквер, вона близько розташована до вокзалу, тому й найкраще ілюструватиме перспективу розвитку міста.

«Urban Space 100» — інноваційний проект «Теплого міста». Це перший в Україні громадський ресторан, прибуток від діяльності якого буде спрямовано на розвиток міста. Засновниками є сто прогресивних людей, жителів як Івано-Франківська, так і інших міст. Відкриття закладу заплановано на грудень цього року.

Наступним є розвиток велотранспорту та велоінфраструктури — «Тепле веломісто». Реалізується середовищем у чотирьох напрямках — зручність, безпека, велокультура та рекреація. Ініціатори проекту лобіювали відкриття першої в місті велодоріжки, взяли участь у розробці міської «Програми розвитку велотранспорту на 2015—2020 роки», а також організували велопатрулі.

«Тепле місто» має намір реалізувати ще кілька проектів, зокрема «Дитячий міський простір», «Теплий арт», «Вивіски», «Виїзні резиденції», «Тепле ІТ», «Тепла освіта», «Теплі фестивалі», «Теплі поштівки». Останній обіцяють втілити в життя найближчим часом. Він має на меті відновити забуту, а також ввести нову традицію — писати листівки від руки, а кожен відвідувач Івано-Франківська відправлятиме таку поштівку рідним та друзям.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати