Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Івано-Франківську проводять навчання з цивільного захисту

05 березня, 12:21

3 березня в «Музеї визвольних змагань» Івано-Франківська відбулося перше заняття із циклу «Курс цивільної самооборони». Щодня до кінця тижня охочим демонструватимуть різноманітні прийоми фізичного, психологічного захисту, закладатимуть навички надання першої медичної допомоги, адже в умовах військових дій на сході це необхідно знати кожному жителю країни.

Під час першого заняття, яке провела кандидат філософських наук, доцент Прикарпатського національного університету Галина Дичковська, присутні довідалися про можливості психологічної самооборони. В умовах інформаційної війни та тотальної атаки на український медіапростір з боку агресора такі вміння не менш важливі, ніж навички фізичного захисту. Фахівець розповіла про страх, зневагу, паніку, стрес, продемонструвала можливості виведення людини, що пережила важку втрату, зі стану бездіяльності та «включення» її в реальність.

Ідея проведення заходу виникла у працівників «Музею визвольних змагань». За словами історика, наукового співробітника установи Василя Тимківа, запропоновані музеєм екскурсії відвідує чимало людей. «Розповідаючи про історію, не можна уникати сьогодення, — зауважує Василь Тимків. — Люди не готові сприймати цю війну, говорити про неї. Ми подумали, що актуально буде провести такі навчання в стінах музею. Тим паче, тут можна довідатися про деякі практичні моменти. Приміром, дізнатися про деталі будівництва криївок, проживання в них протягом довгого періоду часу тощо».

Практичні навчання серед населення на території області відбуваються не вперше — їх уже кілька місяців поспіль проводять представники різноманітних громадських організацій, МНС області. У майбутньому активісти мають намір об’єднати зусилля для підвищення ефективності та можливості популяризувати навчання серед більшої кількості цивільного населення Прикарпаття.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати