Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Валентина Семеренко — спортсменка грудня

Учора українські біатлоністи розпочали виступ у 5-му етапі Кубка світу в Рупольдінгу
15 січня, 13:24
ФОТО АНДРІЯ ІВАНОВА З САЙТА BIATHLON.UA

Тренерська рада збірної України з біатлону визначила склад команди на 5-й етап Кубка світу, який з 14 по 18 січня відбувається в Рупольдінгу (Німеччина). Як повідомляє прес-служба Федерації біатлону України, у зв’язку з від’їздом частини спортсменів в Антхольц (Італія) для проведення зборів головна команда поповнилася двома спортсменами з числа тих, хто виступав у другій команді на Кубку IBU. Можливість перевірити свої сили у найпрестижніших змаганнях Кубка світу отримали Надія Бєлкіна та Дмитро Русинов.

Загалом до складу збірної України для виступів у Рупольдінгу увійшли: жінки — Валентина Семеренко, Наталія Бурдига, Ольга Абрамова, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець і Надія Бєлкіна; чоловіки — Артем Тищенко, Олександр Жирний, Віталій Кільчицький, Володимир Семаков і Дмитро Русинов.

Напередодні старту стало відомо, що за рішенням Національного олімпійського комітету України найкращою спортсменкою останнього місяця 2014 року визнано Олімпійську чемпіонку з біатлону, лідера жіночої збірної Валентину Семеренко. Особистий наставник титулованої спортсменки Григорій Шамрай став найкращим тренером грудня.

Як нагадали у НОКу, на початку нового біатлонного сезону Валентина одразу задала високу швидкість у здобутті престижних нагород. На першому ж етапі Кубка світу в шведському Естерсунді українка двічі піднімалася на п’єдестал пошани: здобула «срібло» у гонці переслідування (10 км) та стала третьою в індивідуальній гонці (15 км). Продовжила збирати нагороди на етапі Кубка світу в словенській Поклюці, де виборола дві бронзові нагороди — у спринті та гонці переслідування (10 км).

Крім перемог на етапах Кубка світу, престижне «золото» в цьому сезоні Валентина здобула у німецькому Гельзенкірхені, де разом із Сергієм Семеновим посіла перше місце на традиційній Різдвяній гонці.

Нагадаємо, що найкращою спортсменкою місяця в Україні Валентина Семеренко стає вже вдруге.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати