Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відкрито «Книжковий Арсенал»

Шукайте видання газети «День» на стенді № C-08!
08 квітня, 12:26
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Сьогодні в Києві в Мистецькому Арсеналі відкриється ІV Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Цього разу свою продукцію представить сотня українських і закордонних видавництв. У рамках п’ятиденного літературно-мистецького марафону відбудеться понад 200 подій, його відвідають близько 30 відомих письменників, впливових літературних діячів та інтелектуалів із десяти країн світу. Серед них: французькі письменники Давід Фонкінос, П’єр Ассулін та Жерар де Кортанз, один із найвідоміших у світі славістів Жорж Ніва, чеська письменниця Катерина Тучкова, німецька авторка Юдіт Германн, всесвітньо відома українська співачка і музичний драматург, яка мешкає зараз у Німеччині, Мар’яна Садовська, австрійський письменник Мартін Поллак. Крім того, на відвідувачів форуму очікують численні зустрічі з українськими письменниками та літературознавцями. Передбачено також спеціальну дитячу програму.

Особливість «Книжкового Арсеналу» — прагнення до максимального розширення контексту й погляд на книжку через призму міждисциплінарних студій. Так, у межах фестивалю відбудеться ряд заходів, присвячених образотворчому мистецтву, кіно та музиці. За підтримки Польського інституту в Києві та Інституту книги в Кракові українські та польські графіки проведуть творчі майстер-класи та лекції й представлять публіці свої роботи в жанрі книжкової ілюстрації на виставці PICTORIC. Із творами одинадцятьох чеських художників, які поєднують традиційну ілюстративну техніку з коміксами, карикатурою, текстильним виробництвом та мультфільмами, відвідувачам запропонують ознайомитися з проектом «11 світів». Крім того, в рамках фестивалю діятимуть секція мальованих історій і графічної прози та кафе коміксів «Даогопак».

Щовечора гості «Книжкового Арсеналу» зможуть насолодитися сучасною класичною музикою. Фестиваль нової музики представить серію концертів відомих композиторів і виконавців із України, Великобританії, Італії та Росії. Зокрема на відкритті фестивалю з аудіовізуальним перформансом «Гра в бісер» виступлять музичний проект «Blook» та художниця Дарія Кузьмич.

Спеціальну програму кінопоказів «Книжковий Арсенал» підготував у партнерстві з Національним центром О. Довженка до 100-річного ювілею режисера.

На відкритті глядачам покажуть фільм «Сумка дипкур’єра», музичним супроводом до якого слугуватимуть твори українського альтернативного дуету «Zapaska». А впродовж п’яти днів фестивалю публіці представлять ретроспективу фільмів, об’єднаних під назвою «Утопічний спадок українського радянського кінематографа».

Газета «День» представить гостям «Книжкового Арсеналу» свою «Бібліотеку». Запрошуємо відвідувачів до стенда № C-08 — тут можна буде придбати книжки й фірмову атрибутику видання. Крім того, всі охочі зможуть оформити пільгову редакційну передплату на друге півріччя. ІV Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» триватиме у Києві п’ять днів і завершиться 13 квітня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати