Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Візитка переселенця»

Підприємцям, які були змушені виїхати із зони бойових дій та окупованих територій, допоможуть знайти клієнтів
22 квітня, 13:05

Громадська організація «Кримська діаспора» запустила нову он-лайн ініціативу. Проект «Візитка переселенця» спрямований на те, щоб допомогти тимчасово переміщеним особам, які займалися підприємницькою діяльністю, реалізувати себе на новому місці. Ініціатива діє як для кримчан, так і для переселенців зі сходу України.

Проект дуже простий. Вимушені переселенці залишають волонтерам анкету, в якій розповідають про себе, свою діяльність, історію свого життя, надають фото і презентують свої послуги. Волонтери формують візитку в електронній формі й поміщають на сайт організації «Кримська діаспора», а також на сторінки в соціальних мережах. Далі користувачі самі поширюють інформацію і знаходять потенційних клієнтів або бізнес-партнерів.

Анатолій ЗАСОБА, голова правління організації «Кримська діаспора»:

— Наразі для людей, які займалися підприємницькою діяльністю, є два варіанти: або перереєструвати юридичну особу, або реєструвати її з нуля. Не завжди виходить провести перереєстрацію за місцем проживання. У кримчан з цим проблем більше, ніж у переселенців із Донбасу, оскільки значно менше міст, де вони можуть здійснити переведення бізнесу на неокуповану частину України. Загалом процедура досить заплутана, вимагає багатьох переїздів. Зареєструвати бізнес з нуля, отримавши довідку вимушеного переселенця, значно легше, але документи — не головна проблема. Річ у тім, що для бізнесу треба мати ще й офіс і клієнтську базу. За новим місцем проживання переселенці практично не мають соціальних зв’язків. Усе це було на окупованій території, тут же про них та їхні підприємницькі таланти мало хто знає.

Ініціатива поки що на стадії тестування. Ми збираємо відгуки користувачів, досліджуємо, які аспекти проекту можна удосконалити. Взагалі людям подобається ця ідея. Переселенці не стоять з протягнутою рукою та проханням про допомогу. Вони готові самі працювати й заробляти, їм потрібна лише невелика підтримка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати