Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Волонтерів «попросили» звільнити Дніпропетровську ОДА

«Стара команда» вже запропонувала фондам допомоги інші приміщення
02 квітня, 12:08
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

З приходом нового губернатора у Дніпропетровській ОДА має відбутися реорганізація. Нових керівників буде призначено й у районних державних адміністраціях. Тим часом, як повідомляють волонтери, їм запропонували переїхати до нових приміщень.

З весни минулого року на першому поверсі будівлі ОДА розташовувалися громадські організації, волонтери і навіть речовий склад. Із цією метою були задіяні великий актовий зал і ціла низка інших приміщень. Крім того, волонтерам для роботи надали приміщення в колишньому Будинку політосвіти, який знаходиться поряд з будівлею ОДА а військовим шпиталем. Щоправда, ця будівля обласній владі вже не належить — вона давно перейшла до рук «приватівських» структур.

Як написала на своїй сторінці в соцмережі керівник Центру допомоги пораненим «МАК» Наталія Макуха, на початку робочого тижня їх повідомили, що до кінця наступного дня слід виїхати, кімнати буде опечатано.

У згаданих приміщеннях волонтери працювали останні дев’ять місяців. З моменту прибуття перших поранених вони почали допомагати лікарні ім. Мечникова, а потім військовому шпиталю, де «не було нічого, але поранені прибували».

«У червні Борис Ф. нам сказав: «Буде вам приміщення». І нам його надали на Комсомольській, 58, де в різних кімнатах розмістилися волонтери зі своїми підшефними і різними напрямами роботи, але єдині в прагненні допомогти вижити і вистояти нашим хлопцям. Гарували всі, незважаючи на особисті плани. Та й не було жодних особистих планів — був і є один єдиний план «RESIST» аж до сьогоднішнього дня», — написала керівник Центру допомоги пораненим «МАК».

Волонтери мають запитання: чи ж війна закінчилася, і волонтери вже не потрібні? Якщо будівля — просто комерційна нерухомість і час сплачувати оренду, то чому третина приміщень порожня, а терміново виселяють волонтерів? Чому виселяти прийшли саме через два дні після «концерту Руслани»?

Проте волонтерів заспокоюють, зазначаючи, що «команда Коломойського продовжує підтримувати волонтерський рух». «Річ у тому, що у зв’язку зі зміною керівництва області в Дніпропетровській ОДА звільняється багато приміщень, які займали активісти волонтерського руху. Всім їм зараз терміново шукають нові кімнати, у тому числі й по вул. Комсомольській, 58. Із Дніпропетровської ОДА вже переїхав на територію колишнього концерну «Весна» склад «Фонду оборони країни» з одягом і продуктами харчування та частина офісу благодійної організації. Незважаючи на зміну влади, стара команда продовжує займатися забезпеченням потреб АТО, пораненими, взаємодією з волонтерами тощо», — запевнила прес-секретар «Фонду оборони країни» Любов Бурлакова. За її словами, голова правління Фонду й екс-радник голови Дніпропетровської ОДА Павло Хазан добровільно узяв на себе зобов’язання знайти для волонтерів нові приміщення і виконав їх. Ці офіси розташовуються на території колишнього концерну «Весна». Там є вільні кімнати і склади зі зручними під’їзними шляхами. Територія цілодобово охороняється. Натомість у будівлі колишнього Будинку політосвіти зробити нормальні складські приміщення взагалі неможливо, бо вона до цього не пристосована. Кімнати тут рік тому виділяли поспіхом, не було часу на пошук інших варіантів, пояснила Л. Бурлакова. За її словами, зараз активні бойові дії в зоні АТО не ведуться, тому є можливість налаштувати нормальну логістику з прийому і видачі доброчинної допомоги українським військовим. «Ніхто не пропонує волонтерам переїхати в спальні райони. За попередньою домовленістю, з них не братимуть орендну плату, необхідно буде сплачувати лише комунальні послуги», — уточнила прес-секретар.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати