Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Волонтери повсякчас напоготові»

Священики з Вінниччини відвідали українських військових на передовій
01 грудня, 18:53
ОСОБЛИВОЮ ВТІХОЮ ДЛЯ БІЙЦІВ СТАЛИ ДИТЯЧІ МАЛЮНКИ / ФОТО ПРЕС-СЛУЖБИ ВІННИЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ

Вінницькі священики разом із представниками благодійного фонду «Ніхто крім нас» та волонтерами з Тульчина повернулися зі сходу країни. Для ієрея Романа Загоруйка із Жмеринського району це була вже восьма поїздка в зону АТО, а для настоятеля храму святого Іоанна Богослова із села Михайлівки Вінницького району Анатолія Кузнєцова — десята, повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Української православної церкви. Священики роздавали воїнам натільні хрестики, молитвослови та іконки.

«Під час цієї поїздки ми зустрічалися з військовослужбовцями з різних частин Вінниччини. Усі були раді нашому візиту, — каже отець Анатолій. — Після кожної поїздки на схід я дедалі більше переконуюся в необхідності таких зустрічей. Бійці потребують спілкування з Богом, вони дякують не лише за матеріальну підтримку, а й духовну, а вона, повірте, нині не менш важлива».

«Найскладнішу ситуацію ми застали в Авдіївці, — зізнається отець Роман. — Там щоденно відбуваються збройні зіткнення, та існує пряма загроза людському життю. Тому волонтери повсякчас напоготові. Цього разу привезли продукти та засоби особистої гігієни. Зі свого боку ми намагалися розрадити наших захисників, донести їхню важливість бути тут і зараз».

Крім Авдіївки, волонтерський маршрут пролягав через Федорівку, Артемівськ, Тарасівку, Світличне, Волноваху та блокпости. Одним із пунктів був Дніпропетровський військовий шпиталь, де після важкого поранення і операції лікується друг тульчинських волонтерів і вінницьких священиків Андрій. Земляки привезли йому медикаменти та інвалідний візок, який надав БФ «Ніхто крім нас». Боєць подякував за подарунок та передав усім вінничанам теплий і щирий привіт.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати