Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вирок харків’яни вважають справедливим

Медсестру, яка била ногами пораненого, засуджено на півтора року перебування в колонії
10 лютого, 11:52

У понеділок суд визнав провину мешканки Чугуєва, яка 13 квітня 2014 року брала участь у побитті харківських євромайданівців. Ольгу Ворожєїнову засудили до півтора року перебування в колонії. Нагадаємо, що жінка на сходинках станції метро «Університет» з азартом штовхала ногами закривавленого активіста Володимира Силевича, якого перед цим жорстоко побили бітами загони «тітушок». Зняті в Харкові кадри небаченого звірства, скоєного жінкою, облетіли всю Україну і спричинили шквал обурення. Багато хто впізнав у садистці активістку антиукраїнських виступів на початку 2014 року, яка давала інтерв’ю російським телеканалам. Особливий жах викликав той факт, що жінка працювала медсестрою. Під час арешту, за свідченнями очевидців, жінка жалкувала лише про те, що «не одягнула балаклаву», і її змогли знайти слідчі.

Постраждалий від побиття 30-річний Володя Силевич, кандидат технічних наук і батько трирічної доньки, вважає, що покарання справедливе. Після поранення Володя переніс дві операції з трепанації черепа і чекає на третю, проте не пред’являв до Ворожєїнової матеріальних претензій. Харків’янин бажає лише одного — щоб жінка усвідомила нелюдськість скоєного: «Якби вона щиро розкаялась і принесла вибачення, зрозуміла, що вона скоїла злочин проти людяності, то ми просили б мінімального покарання для неї за цією статтею.

До того ж той, хто визнає свою вину, потрапляє під дію амністії. Але вона зайняла іншу позицію. Вочевидь, що вона говорила і виконувала те, що їй диктували з боку проросійських сил. Скоріше за все, її переконували, що їй все зійде з рук. Бо до цього всі суди над проросійськими активістами закінчувалися їх виправданням. Але в цьому випадкові восторжествувала справедливість — це правильно».

Більшість харківських активістів підтримують те, що Ольгу Ворожєїнову засудили до справжнього, а не до умовного, покарання. Проте, покарання багатьом здається недостатнім. Багато мешканців міста упевнено — медсестра має бути позбавлена українського громадянства!

Володимир, який був постійним учасником харківського Євромайдану з грудня 2013 року, нагадує, що одним із гасел Євромайдану було «Непокаране зло зростає». «Якщо зразу не карати зло, то воно може набути величезних масштабів і призвести до величезної крові», — впевнений Володимир. Він вважає, що розв’язана війна стала наслідком безкарності проросійських виступів, і сподівається, що цей вирок стане кроком до зупинення війни. Проте, він упевнений, що вирішувати щодо українського громадянства кожна людина має самостійно. Для Володимира любов до України — це даність. Він продовжує займатися громадською і волонтерською діяльністю, провів місяць у зоні АТО під Луганськом, займаючись переоснащенням вантажних машин куленепробивним захистом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати