Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Я прожила 95 років, але такого не переживала»

Евакуйована бабуся розповідає про пережите в «гарячій точці»
22 березня, 13:29

На YouTube-каналі проєкту «Український свідок» опублікували відео з розповіддю евакуйованої жительки Київщини про те, що їй прийшлося пережити за три тижні війни.

Евакуйовані жителі навколишніх сіл та містечок постійно перебувають під обстрілами та знаходяться в центрі запеклих бойових дій. Околиці Києва вже близько трьох тижнів перебувають без тепла, води та світла. Під шквалом пострілів люди розводять вогнища біля будинків, щоб зігрітися та приготувати їжу.

«Я прожила 95 років, але такого не переживала, — розповідає евакуйована жителька. — І голод пережила в 1933, і в 1941 році прожила війну, але такого страховиська не бачила».

Літня жінка наголошує, що Україна хоче жити самостійно, та згадує часи Радянського Союзу як роки кабали, в якій їй прийшлося жити. «Палили церкви, засилали людей, які робили добро та шанували інших, — згадує бабуся. — Ми 70 років так прожили. А зараз ми хочемо жити самостійно. Чи йому мало в Росії тієї території?»

Влада України продовжує евакуацію людей на Київщині, де окупанти нещадно бомбардують цивільні будинки та вбивають мирних жителів. За минулу добу по маршруту з Бучі і Ворзеля було евакуйовано 380 людей, а також доставлено гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, медикаментів і одягу. Також загалом за 21 березня «зеленими коридорами» вдалося врятувати та перевезти в безпечне місце 8057 українців.

Проект «Український свідок» регулярно публікує відеоконтент із наслідками російської агресії.

Долучайтеся до проекту (Ukrainian Witness) на платформах:

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCSw52AtaknWAZLUP6ZCKm8A/featured

Facebook https://www.facebook.com/ukrainianwitness  

Instagram https://instagram.com/UkrainianWitness  

Telegram для українців https://t.me/UkrWitness  

Telegram для росіян https://t.me/UkrainianWitness 

     Patreon, де нас можна підтримати https://www.patreon.com/UkrainianWitness

Нагадаємо, медіапроєкт Український свідок (Ukrainian Witness) запустив засновник фонду допомоги українській армії «Повернись живим» Віталій Дейнега.

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожу техніку, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, нам на пошту [email protected]

Ми підготуємо матеріали до публікації та зробимо так, аби їх побачив увесь світ!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати