Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як діє «перемир’я»?

Андрій ЛИСЕНКО: «За минулу добу загинуло 9 українських бійців, поранено — 27. Сили АТО знищили близько 50 терористів та їхню військову техніку»
30 вересня, 11:38
ФОТО REUTERS

З 28 на 29 вересня в зоні АТО загинуло найбільше українських військових за час другого так званого перемир’я. Речник РНБО Андрій Лисенко учора підтвердив, що за добу загинуло 9 бійців і поранено 27. «Протягом доби наші військові відбили два потужні штурми. Прямим попаданням з танку було підбито український БТР з екіпажем та десантом. Наші десантник зазнали втрат. Наші хлопці не просто відбили атаку, а й знищили танк, що підбив наш БТР», — повідомив Лисенко.

За словами бійця, що перебуває в Донецькому аеропорту, за минулу добу загинули сім бійців 79-ої бригади, а також ротний з 93-ої бригади і механік, повідомляє «Українська правда». «Вони вивели на нас танк. Нібито один. А виявилося, що бойовики влаштували засідку. Вони підбили три наших танки», — сказав боєць. «До нас на допомогу виїхали танк і БМП, але на виїзді їхній танк підбив наш БМП, загинув наш командир роти і механік», — розповів боєць. «Вони обстрілювали нас до вечора. Судячи з усього то були не бойовики ДНР, а саме росіяни, бо занадто добре екіпіровані», — додав боєць.

Разом із тим, Андрій Лисенко повідомив, що за добу сили АТО знищили близько 50 терористів та їхню військову техніку. Зокрема, за його даними, знищено 3 танки бойовиків, 2 системи «Тюльпан» та один мінометний розрахунок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати