Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Загиблим за єдину Україну»

У Скадовську відкрили пам’ятний знак за ініціативи місцевих майданівців
12 серпня, 11:25
ФОТО ВІКТОРІЇ СЕНЬКО

Пам’ятка являє собою кам’яну брилу з вмонтованою дошкою, на якій зображено свічу і голуба як символи пам’яті про героїв та бажання жити в мирній країні. На вихідних кілька десятків жителів Скадовська зібралися у центрі міста для урочистого відкриття меморіалу. Це — активісти місцевого Майдану, самооборони та священики. На відкритті відправили панахиду за загиблими воїнами, запалили свічки. Люди говорили про наболіле: війну на сході, підтримку армії, небажання місцевої влади до якісних змін.

«Ми давно задумали поставити якусь пам’ятку в честь героїв Небесної Сотні. Та події на сході України, на жаль, принесли нові жертви. Відтак меморіал присвятили усім захисникам, які боролися за єдність держави, — розповідає «Дню» активіст скадовської самооборони Володимир КУРІКОВ. — На майдані зібрали необхідні кошти. Благо, грошей багато не знадобилося, адже люди допомагали практично: одні дали цей камінь, інші його почистили, хтось краном доставив його до майстерні. А там уже заплатили лише за дошку з написом. Громадськість відреагувала позитивно. Місцева влада теж трохи допомогла — перенесенням пам’ятки на місце встановлення. Хоча якогось заохочення чи схвалення з боку міських чиновників ми не відчули. Може, тому, що ми дискутуємо з ними про знесення пам’ятника Леніну з центральної площі міста. Неодноразово піднімали це питання, але депутати навіть не хочуть вносити його у порядок денний сесії».

Загалом, за словами Володимира Курікова, скадовські активісти намагаються не бути осторонь від місцевих і всеукраїнських проблем. Ті, що взимку боролися проти колишньої влади, сьогодні збирають кошти, продукти й екіпірування для українських військових: як в зону АТО, так і для прикордонників, які віднедавна охороняють берег Чорного моря. «Сьогодні ми засинаємо в мирному Скадовську, а завтра — невідомо як бути. У нас фактично передова лінія, — говорить активіст. — Тому не забуваємо наших хлопців, які першими захищатимуть нас від можливої агресії окупантів».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати