Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Занурення у світ «доньки Прометея»

У Новограді-Волинському 2016-й оголошено Роком Лесі Українки
11 лютого, 11:34

Відзначити 145-ту річницю від дня народження Лесі Українки у Новограді-Волинському планують на високому рівні. У розпорядженні міського голови Віктора Весельського йдеться, зокрема, про те, щоб оголосити 2016-й Роком Лесі Українки. Водночас у місті планується  чимало літературно-мистецьких заходів до дня народження славної землячки.

Зокрема, 24 лютого відбудеться обласний конкурс читців-декламаторів творчості Лесі Українки. 25 лютого шанувальники її творчості зберуться на літературно-творчому засіданні «Плеяда паростків Лесиного слова» у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

У навчальних закладах міста, бібліотеках, музеях до 145-річчя від дня народження Лесі України відбудуться «лесезнавчі тижні», проводитимуть літературні читання, виставки книг «доньки Прометея», виставки учнівських малюнків за її творами, літературно-музичні вечори, інтелектуальні змагання і ще чимало інших заходів. Все це для того, аби жителі міста, передусім діти і молодь, збагатилися знаннями про відому землячку, ще раз поринули у світ її величного творчого надбання і вшанували пам’ять поетеси, яка досягла вершин світового письменства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати