Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заспівали на чверть мільйона гривень

Під час латвійського волонтерського туру хор «Дударик» зібрав кошти для ЗСУ
02 серпня, 10:49

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» упродовж п’яти днів, 27–31 липня, дала у Латвії 5 концертів «Стій з Україною». Зокрема відбувся виступ чоловічого складу хору з народними піснями на пленері у Верманському парку столиці Латвії – Ризі, співали дударики й програму «1000 років музичної історії України» у Ризькій філармонії, лютеранській церкві Дубулті (м. Юрмала) та церкві Святого Франциска і не тільки.

«Ми дали 5 успішних та резонансних концертів! – зазначено на ФБ-сторінці колективу. – Захоплені майстерністю і натхненням виконавців, глядачі на кожному концерті вимагали «біс». Тривалі аплодисменти і мокрі від сліз очі латвійців яскраво ілюстрували солідарність і підтримку Україні. Особливе замилування у слухачів, окрім «Щедрика» та концерту #18 Максима Березовського, спричинили латвійські «Вій, вій, вітерець» та «Сонце зійшло над Латвією». Ці твори є неофіційними латиськими духовними гімнами.

Дуже важливо і приємно одночасно, що ці концерти принесли ще й чверть мільйона гривень». 

Всього з початку війни на гуманітарні і військові потреби «Дударик» заробив і зібрав 1,25 мільйона гривень. «Це дуже невелика лепта в нашу перемогу, але надихає те, що наша волонтерська армія – це мільйони людей тут, в Україні, та за кордоном, а спільно ми можемо практично все», – говорять дударики.

Молодці!

Фото з ФБ-сторінки капели «Дударик»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати