Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жовтневий палац кличе глядачів на толоку

20 грудня відбудеться перший добродійний концерт, всі кошти від якого, підуть на відновлення пам’ятки архітектури
18 грудня, 11:20
ОДНИМ ІЗ ПЕРШИХ НА ЗАКЛИК ДОПОМОГТИ ВІДНОВИТИ ПАЛАЦ ВІДГУКНУВСЯ ВІДОМИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ОПЕРНИЙ СПІВАК ЮРІЙ ЛУК’ЯНЕНКО (ВІН ВИСТУПАЄ ПІД СЦЕНІЧНИМ ПСЕВДОНІМОМ GODO) / ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Після всіх трагічних подій на Майдані легендарний МЦКМ (Жовтневий палац) опинився в жалюгідному стані. Колектив палацу, який перебуває на самоокупності (будівля належить Федерації Профспілок України) вирішив не чекати на допомогу від держави і від свого патрона ФПУ (який і сам погорілець!) і заявив про початок самостійної концертної діяльності. У суботу відбудеться перший добродійний концерт «The Palace must go on», всі кошти від якого, підуть на відновлення приміщення.

До речі, актори, що беруть участь у акції, відгукнулися на заклик у соцмережах про допомогу відремонтувати легендарний концертно-театральний майданчик Києва: EL Кравчук, Володимир Ткаченко, Юрій Годо, Олександр Василенко, ансамбль солістів оркестру народних інструментів України, група «Beauty Band», Великий оркестр народних інструментів МЦКМ під орудою Вікторії Васильєвої, джазовий колектив МЦКМ «Мusic Lab», диригент — Вадим Корсак — всі виступатимуть безкоштовно!

Нагадаємо, пам’ятка архітектури, яка перебуває в історичному центрі Києва, практично рік слугувала притулком для тисяч активістів Майдану! Під час цих драматичних подій будівля декілька разів переходила з рук у руки — від активістів до міліції і навпаки. А 18—20 лютого палац став епіцентром подій — захоплення «Беркутом», розстрілів на вул. Інститутській. Тут було розташовано шпиталь, а також пункти обігріву та харчування. Саме тоді ці стіни, вже не вперше за свою історію, на жаль, стали свідками людських страждань, болю та смерті.

Не можна припустити, щоб пагорб на вул. Інститутській залишився лише символом травм і сліз... Настав час «освятити» його знову добрими справами в ім’я миру і життя. А це під силу лише людям культури та мистецтва, а також глядачам!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати