Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Близько ста претендентів на посаду директора Антикорупційного Бюро

10 лютого, 11:56
ГАЛИНА КЛИМОВИЧ

Про це в ексклюзивному інтерв’ю «Дню» повідомив член Конкурсної Комісії з обрання кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), генеральний директор Європейського управління боротьби з шахрайством (ОЛАФ) Джованні Кесслер.

«Звичайно, ця цифра змінюється. Ми ж приймаємо заявки щодня. Два дні тому (інтерв’ю записувалося в суботу 7 лютого. — «День») у нас було 87 пакетів документів. Гадаю, що до кінця конкурсу ми матимемо їх понад сто», — сказав пан Кеcслер.

Нагадаємо, прийом заявок для участі в конкурсі на заміщення посади директора НАБУ завершується 12 лютого.

Повний текст ексклюзивного інтерв’ю з Джованні Кесслером вийде у «Дні» напередодні.

ГОЛОС IЗ «ФЕЙСБУКУ»

Галина КЛИМОВИЧ, колишній старший слідчий із особливо важливих справ Генпрокуратури:

— Відправила документи на конкурс до НАБ. Могла б пафосно написати про своє прагнення побороти корупцію і про громадянський обов’язок, але напишу чесно. Пішла на це заради експерименту, а ще з прискіпливості — не дати влаштувати комісії і тим, кого вона репрезентує, «міжсобойчик» чи зробити конкурс «проблемним». Підбила на цей крок ще декількох гідних колег, чия поява мала б «заткати» потік стогонів про кадровий «голод» в Україні, яким «великі патріоти» виправдовують своє надмірне схиляння перед іноземцями.

Ілюзій не маю, йду «лакмусом» для «хімічної реакції», яка покаже дійсні наміри влади.

Але! Якщо станеться щось фантастичне, і наша влада проявить свою готовність до змін, — з моїм громадянським обов’язком буде все гаразд, а багато корупціонерів захочуть податися в еміграцію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати