Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Бориспіль» залишиться у держвласності... поки що

30 вересня, 10:12
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Аеропорт «Бориспіль» залишиться державним підприємством, планів готувати його до концесії поки немає. Про це повідомив новий в.о. директора аеропорту Євген Дихне. «Перехід у концесію якщо і відбудеться, то лише з економічних міркувань, а не політичних. Але зараз він повинен залишатися в державній власності, — каже він. — Головне, щоб «Бориспіль» був ефективно працюючим підприємством. Питання зміни власності поки точно не на порядку денному».

За словами Євгена Дихне, підприємству необхідна оптимізація внутрішніх процесів, як технологічних, так і економічних. Зокрема, за його словами, зараз життєво необхідно оцінити ефективність роботи кожного підрозділу. Ситуація, коли недоліки одних сегментів перекриваються успіхами інших, і в підсумку середнє арифметичне роботи аеропорту виходить позитивним, докорінно неправильна,  вважає  він. Утім, зауважив новий в.о. директора аеропорту, оптимізація кадрової структури не призведе до масового скорочення людей.

Нагадаємо, виконуючим обов’язки генерального директора ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Євгена Дихне призначено наказом Міністерства інфраструктури від 18.09.2014 року за №180-О. Цим же наказом Сергія Гомболевського звільнено з посади генерального директора ДП «МА «Бориспіль» із достроковим розірванням укладеного з ним контракту за угодою сторін.

Як відомо, ініціатором дострокового розірвання контракту став сам Гомболевський. Він 18 вересня подав у відставку, мотивуючи  своє рішення тим, що з квітня 2014 року на перших осіб «Борисполя» певними бізнес-структурами, які мають прямий інтерес до підприємств авіаційної галузі, здійснювався цілеспрямований тиск, щоб дестабілізувати  роботу підприємства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати