Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз 28 квітня тарифи Південної залізниці зростуть на 30%

22 квітня, 11:07
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Підвищення цін на проїзд стосуватиметься приміського сполучення, передає Інтерфакс-Україна. Як повідомили у прес-службі Південної залізниці, індексація тарифів на проїзд в приміському сполученні, які не підвищувалися понад чотирьох років, погоджена з державними адміністраціями областей, на території яких Південна залізниця забезпечує транспортне обслуговування. Вартість проїзду за новими тарифами визначено відповідно до правил перевезення пасажирів, багажу та пошти залізничним транспортом України.

«Востаннє Південна залізниця підвищувала тарифи на проїзд у приміському сполученні в лютому 2011 року. За цей час значно подорожчала продукція, яка споживається залізничним транспортом (елементи будови шляху, паливно-мастильні матеріали), подорожчала й вартість ремонтів рухомого складу. Рівень тарифів, навіть із урахуванням підвищення, не відповідає тим витратам, яких зазнає залізниця у сфері приміських перевезень», — ідеться в повідомленні залізниці..

Південна магістраль нагадує, що, згідно із Законом України «Про залізничний транспорт», якщо рівень тарифів на перевезення пасажирів у приміському сполученні не забезпечує рентабельності цих перевищень, збитки залізниці повинні компенсуватися з місцевих бюджетів, проте ця норма закону роками не виконується.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати