Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кількість сонячних установок у світі зросла на 34%

29 січня, 12:49
ФОТО РЕЙТЕР

Кількість сонячних установок в усьому світі за 2015 рік збільшилася на 34% порівняно із 2014 роком. При цьому їхня загальна потужність додатково збільшилася на 59 ГВт, повідомляє портал Ecotown, посилаючись на дослідження компанії GTM Research. Також четвертий квартал 2015 року показав, що розвиток і світовий попит на сонячну енергетику ще багато в чому залежить від державної підтримки. Для прикладу: аналітики наводять рішення уряду США наприкінці 2015 року продовжити податкові пільги для сонячної енергетики. Як наслідок, частка очікуваного на глобальному рівні попиту на сонячну енергію з боку США в період з 2015-го до 2020 року збільшилася із 10 до 15%. Крім того, зростання попиту на сонячну енергетику протягом поточного року має значно сповільнити зменшення податкових пільг у Японії, Великобританії та Китаї. У компанії також прогнозують значне збільшення попиту в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону (за винятком Китаю) 2016 року.

Китайці побудували хмарочос із 270 вітрогенераторами


ФОТО З САЙТА wikimedia.org

Вітроенергетичні установки вироблятимуть досить електроенергії для того, щоб повністю забезпечити 632-метрову будівлю зовнішнім освітленням, передає Радіо «24». Звужена форма вежі зменшує вітрові навантаження на 24%, а двошарове скляне покриття Shanghai Tower покращує теплоізоляційні властивості і пропускає всередину багато природного світла, знижуючи тим самим витрати на енергію для освітлення та опалення приміщень. Також дощова вода, що збирається у спеціальних резервуарах, допомагає забезпечувати системи опалення і кондиціонування водою. За використання енергозберігаючих конструкцій Shanghai Tower, будівництво якого у 2008 — 2015 роках обійшлося у 2,4 мільярда доларів і, як заплановано, повністю завершиться 2020 року, вже отримав зелений сертифікат LEED (зелений будівельний стандарт). На 128 поверхах будівлі буде розташовано престижні офіси, різноманітні торговельно-розважальні центри й готельні номери, а на висоті 561,3 метрів передбачено оглядовий майданчик з найкращим видом на Шанхай. Шанхайська вежа, яку було офіційно визнано Міжнародною радою з висотних будівель та міського середовища (CTBUH) другим найвищим будинком у світі, поступається лише 828-метровому хмарочосу Burj Khalifa в Дубаї.

У Стокгольмі до 2018 року запрацює 5G

Ericsson і TeliaSonera уклали угоду, метою якої є розвиток мереж зв’язку п’ятого покоління. Мережу 5G має бути запущено в Стокгольмі й Таллінні 2018 року, і першими отримають до неї доступ абоненти оператора TeliaSonera, передає портал IGate. «Зростає кількість галузей, використовують функціонал, який забезпечує оцифрування та постійний доступ до засобів зв’язку. Технології 5G будуть розширюватися і стануть основою для роботи промислового Інтернету. Нові мережі будуватимуться не лише для надання послуг абонентам, а й для оцифрування галузей і потреб Інтернету. Спільно з TeliaSonera 2009 року ми запустили першу мережу 4G, а зараз будемо лідерами в галузі 5G», — цитує портал президента Ericsson Ганса Вестберга.

Канадці створили пральну машину, якій не потрібна електрика


ФОТО З САЙТА YIREGO.COM

ГАДЖЕТ ВІД КАНАДСЬКОЇ ФІРМИ YIREGO ПОТРЕБУЄ 5 — 10 ЛІТРІВ ВОДИ ДЛЯ ПРАННЯ І ВМІЩАЄ В СЕБЕ МАЙЖЕ ДВА КІЛОГРАМИ ОДЯГУ. БАРАБАН ПРАЛЬНОЇ МАШИНИ КЕРОВАНИЙ ЗА ДОПОМОГОЮ СПЕЦІАЛЬНОЇ ПЕДАЛІ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати