Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Економіка

21 вересня, 00:00

Компенсаційні виплати за радянськими вкладами видали на суму понад 3 мільярди гривень

Вкладники Ощадбанку колишнього СРСР отримали компенсацію на загальну суму понад 3 мільярди гривень, повідомляється в прес-релізі Ощадбанку. На сьогодні 5,580 мільйона вкладникам призначено дату актуалізації даних, з них 3,097 мільйона вже пройшли актуалізацію, йдеться в повідомленні. Як повідомлялося, Ощадбанк розпочав компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР 1 червня 2012 року. Виплати здійснюються тим вкладникам, дані про яких внесено до Реєстру вкладників заощаджень громадян до 1 січня 2012 року і які не отримали протягом 2008 року компенсаційних коштів у межах проіндексованих заощаджень, але не більш як 1 тисячі гривень на одного вкладника. З 1 вересня Ощадбанк відновив реєстрацію в інформаційно-аналітичній системі «Реєстр вкладників заощаджень громадян» для вкладників, які ще не проходили реєстрації даних і компенсаційних рахунків. На сьогоді 1,255 мільйона нових вкладників отримали інформацію про дату й час реєстрації своїх даних, йдеться в прес-релізі. Банк також повідомляє, що компенсацію отримали 616 тисяч спадкоємців померлих вкладників на загальну суму майже 300 мільйонів гривень.

Виробник яєць вкладе 35,4 млн дол. у збільшення виробничих потужностей

Один з провідних виробників яєць і яєчних продуктів в Україні, агропромислова група компаній «Овостар Юніон», у рамках інвестиційної програми на другу половину 2012-го — 2013 рік планує інвестувати 35,4 мільйона дол. в розширення виробничих потужностей на птахофабриці «Україна» (Київська обл.). Згідно з презентацією на офіційному веб-сайті компанії, інвестиції, зокрема, будуть спрямовані на реконструкцію п’яти пташників для курей-несучок на 1,5 мільйона нових птахоміст, що дасть змогу збільшити нинішні потужності з утримання курей-несучок на 38,5%. Окрім цього, інвестпрограмою передбачено реконструкцію двох пташників для відгодівлі молодняку, а також збільшення потужностей зі зберігання зерна на 58% — до 28,5 тисяч тонн. Компанія зазначає, що після закінчення програми до 2014 року вона збільшить виробництво яєць удвічі порівняно з 2011 роком — до 1,25 мільярдів яєць, яєчних продуктів — у 2,3 раза, до 12,7 тисяч тонн.

2013 року компанія почне переносити автобусне виробництво з Іллічівська на Мелітопольський моторний завод

Корпорація «УкрАВТО», один з найбільших операторів автомобільного ринку України, має намір 2013 року розпочати перенесення автобусного виробництва з Іллічівська (Одеська область) до Мелітополя (Запорізька область), організувавши їх виготовлення на Мелітопольському моторному заводі, що входить до корпорації. За словами віце-президента «УкрАВТО» з виробництва Олега Папашева, необхідність такої рокіровки зумовлена, зокрема, відсутністю в Іллічівську необхідної кількості кваліфікованих кадрів з врахуванням специфіки портового міста. «Проблема Іллічівська в тому, що здебільшого люди орієнтовані на роботу в порту і ми сьогодні вимушені збирати робітників по всій Україні, які працюють на заводі вахтовим методом, — це незручно», — зазначив він. За його словами, кадрова ситуація в Мелітополі краща, оскільки це місто з часів СРСР мало кілька машинобудівних підприємств, окрім того, підготовка кадрів для машинобудування ведеться в технікумах та інститутах міста. Серед причин перенесення виробництва він відзначив також той факт, що місцевий податок на землю в Іллічівську в 6 разів більший, ніж в Мелітополі, з урахуванням того, що це прибережна зона і портове місто.

444 вантажних електровози обладнали системами супутникової навігації

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») обладнала 444 вантажних електровози пристроями систем супутникової навігації (40% загальної кількості електровозів). Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці», це черговий крок до завершення створення єдиної електронної карти залізниць, яка допоможе оптимально використовувати наявний пересувний склад для організації перевізного процесу. Зараз роботи зі створення єдиної електронної карти завершено на 93%. «Укрзалізниця» нагадує, що рішення про встановлення систем супутникової навігації прийнято за результатами наради про підсумки випробувань обладнання систем супутникової навігації, якими для тестування було устатковано 18 вантажних локомотивів. Передача інформації здійснюватиметься за допомогою технології GPRS через канали операторів мобільного зв’язку. Випробування обладнання систем супутникової навігації проводилися з 25 лютого по 10 березня на ділянках шляхів Одеської, Південно-Західної і Південної залізниць. Використання систем супутникової навігації сприятиме зменшенню витрат за рахунок раціонального використання рухомого складу.

До жовтня завершиться будівництво великого хлібозаводу в Київській області

Девелоперсько-будівельна компанія «Фірма «Т.М.М.» — ТОВ (Київ), що є генпідрядником будівництва хлібозаводу потужністю 250 тонн продукції на добу в селі Крушинка Васильківського району Київської області, планує завершити будівельно-монтажні роботи в третьому кварталі 2012 року. Як йдеться в прес-релізі «Т.М.М.», завод вироблятиме хлібобулочні і кондитерські вироби. Як повідомлялося раніше з посиланням на Київську облдержадміністрацію, інвестиції в будівництво заводу становлять 45 мільйонів дол.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати