Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

24 січня, 00:00

Комп’ютер у конверті

Навесні в українських магазинах з’явиться найтонший ноутбук у світі. Його розробник — компанія Apple. Товщина ноутбука не перевищує 19,4 мм. Важить «худенький» усього 1,36 кг. Світ дізнався про комп’ютер, який можна упакувати в поштовий конверт, буквально кілька днів тому — він був презентований на щорічній виставці Macworld у Сан-Франциско. «Ми створили найтонший ноутбук у світі, і при цьому зберегли повнорозмірну клавіатуру і 13-дюймовий дисплей», — розповів голова компанії Стів Джобс під час презентації ноутбука на виставці. Він повідомив, що вартість новинки складе від 1799 до 3100 доларів. В Україні, як розповів журналістам продакт-менеджер ECS/Apple IMC в Україні Олексій Дубов, новинка надійде в продаж уже в березні—квітні. «Очікувана ціна — 2499 доларів», — зазначив він. Як бачимо, незважаючи на те, що цей комп’ютер не відносять до сегменту преміум-класу, він буде по кишені далеко не всім. «Ми вважаємо, що він буде зручніший тим користувачам, які люблять подорожувати, які скрізь і завжди носять iз собою ноутбук...» — заявив Дубов і підкреслив, що параметри ноутбука ніяк не впливають на його потужність — комп’ютер працює на процесорі Intel Core 2 Duo 1,6 Ггц або 1,8 Ггц і не поступається за можливостями своїм «повнішим» побратимам, повідомляє Марія СЕМЕНЧЕНКО, «День».

Російські «соколи» на українських двигунах. Навчатимуться

Державні випробування двигуна АІ-222 для російського надзвукового навчально-бойового літака (УБС) нового покоління Як-130 можуть бути завершені вже в березні—квітні, вважає головний конструктор розробника двигуна — запорізького держпідприємства «Івченко — Прогрес» Ігор Кравченко. За його словами, вже завершені стендові випробування АІ-222. За оцінкою головного конструктора, в загальному об’ємі кооперації з серійного виробництва АІ-222 частка української сторони оцінюється на рівні 30—35%. Серійне виробництво літака розгортається на потужностях іркутського ВАТ «НПК «Іркут» і Нижегородського авіабудівельного заводу «Сокіл».

«Атомні» плани

Міністерство палива й енергетики України збирається цього року ліквідувати державний концерн «Укратомпром» і створити держконцерн «Ядерне паливо України», а також розробити стратегію його розвитку. Як повідомило міністерство, пріоритетними завданнями також визначені початок видобування сировини на Новоконстантинівському родовищі уранових руд, фінансове забезпечення формування державного резерву ядерного палива та ядерних матеріалів (концентрату природного урану) з урахуванням річної потреби атомних електростанцій України. Ще одним пріоритетним завданням у сфері атомної енергетики є проектування й спорудження централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Мінпаленерго також планує забезпечити реалізацію проекту з кваліфікації ядерного палива виробництва компанії Westinghouse, в тому числі укладання необхідних зовнішньоекономічних договорів (протоколів).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати