Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кияни в День боротьби з корупцією вимагали звільнити генпрокурора

10 грудня, 12:36
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Учора, 9 грудня, в Міжнародний день боротьби з корупцією в Києві активісти та громадськість вимагали проведення люстрації в Генеральній прокуратурі України. Зокрема — звільнити генерального прокурора Віталія Яреми та його першого заступника Олега Бачуна.

До будівлі Генпрокуратури активісти прийшли зі сміттєвими баками, шинами, транспарантами. Мітингувальники показали пародії на корумпованих суддів. Як повідомляють організатори, у протестній акції взяли участь близько 500 осіб — представники громадських організацій, працівники Житомирської кондитерської фабрики, журналісти, блогери та небайдужі кияни.

Нагадаємо, робітники Житомирської кондитерської фабрики вже неодноразово проводили пікети в Києві. Керівництво підприємства заявляє, що заступник головного прокурора Олег Бачун вимагав, щоб фабрика щомісячно сплачувала йому $30 тис. хабара. Відтак працівники фабрики вимагають звільнення Олега Бачуна із посади, яку він займає в прокуратурі.

Також у цей день на майдані Незалежності сьогодні відбулася вулична акція — флешмоб «Безхабарна гривня — хабарнику». Захід приурочено до Міжнародного дня боротьби з корупцією. Серед киян та гостей столиці поширюють «Безхабарні гривні» номіналом нуль гривень як засіб протидії вимаганням хабарів із боку чиновників, суддів, прокурорів, даїшників та інших.

Під час флешмобу пройшло театралізоване дійство з врученням хабарнику великої «Безхабарної гривні» та його арешт за незаконні корупційні дії.

«Безхабарна гривня» розроблена активістами руху «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати