Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На кожного українця — по чотири банківські рахунки

Згідно зі статистикою НБУ, за підсумками першого півріччя 2013 року, 176 українських банків обслуговують 134,1 млн клієнтів
24 вересня, 12:29
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

При цьому загальна кількість рахунків, відкритих клієнтами, від початку року збільшилася майже на 12 мільйонів. Найбільшу кількість рахунків (як поточних, так і депозитних) було відкрито фізичними особами — 98% (136,3 млн поточних рахунків і 54,5 млн депозитних рахунків), останні — це рахунки суб’єктів господарювання, небанківських фінансових установ та бюджетних організацій. Враховуючи кількість населення країни (згідно з даними Держслужби статистики України — 45, 465 млн чоловік), можна сказати, що на ім’я кожного українця відкрито по 4 рахунки.

«Фактично клієнти банків мають відразу декілька рахунків лише в одному банку. Це можуть бути карткові рахунки для отримання зарплати й депозитні в різних валютах, до того ж затребуваними є карткові рахунки в іноземній валюті. Багато громадян користуються послугами відразу декількох банків, що також збільшує кількість відкритих рахунків, — пояснює зростаючу кількість рахунків начальник управління роздрібного та малого бізнесу АКБ «ІНДУСТРІАЛБАНК» Сергій Писаренко. — Також на такий стан справ впливає зростаюча кількість послуг, які банки пропонують населенню».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати