Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сєчін – головний «бандерівець» у РФ

Фінансисти прокоментували прохання глави «Роснефти» 1,5 трильйона доларів
15 серпня, 11:32

14 серпня народні депутати підтримали у другому читанні урядовий законопроект №4453а «Про санкції». За відповідне рішення проголосували 244 нардепи.

Як уже писав «День», згідно із законом, спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) можуть застосовуватись з боку України по відношенню до іноземної держави, іноземної юридичної чи фізичної особи, юридичних осіб — нерезидентів. Закон не буде стосуватися громадян України. Умовно кажучи, якщо Володимир Путін чи Олексій Міллер оформлять український паспорт, то йому ці санкції не страшні.

У цілому, якщо не зважати на те, що в останній момент депутати передумали включати до переліку підприємства, які потрапляють під дії цього закону, ЗМІ, голосування у ВРУ пройшло без інтриг. Прогнозовано не голосували за цей закон регіонали (фракція Партії регіонів не дала жодного голосу «за» та екс-комуністи — та ж історія, щоправда жоден із них не наважився натиснути кнопочку — «проти» та «утримався», просто скромно «не голосували») та дисципліновано дружно проголосувала фракція ВО «Свобода» (усі «за»).

Цікавіше учора було по той бік україно-російського кордону. До Кремля, який бравурно переконував, що санкції Заходу йому не страшні, почали надходити перші депеші з наріканнями на дефіцит грошей. Як повідомили учора «Ведомости» з посиланням на джерело та лист заступника міністра економічного розвитку Олега Фомічова, глава «Роснефти» Ігор Сєчін звернувся до уряду РФ із проханням виділити компанії фінансову допомогу, яка необхідна через введених США санкцій. Згідно з останнім документом, Сєчін пропонує п’ять способів підтримки «Роснефти», серед яких найдорожчим є викуп нових облігацій компанії на 1,5 трлн рублів за рахунок Фонду національного добробуту (ФНБ). У листі Мінекономрозвитку повідомляється, що запитуваної Сєчіним суми в ФНБ немає. Для порівняння, 1,5 трлн рублів, як пише російське видання «Комерсант», — це більше сумарних витрат федерального бюджету на охорону здоров’я, освіту і ЖКГ в 2014 році.

Фінансист Віталій ШАПРАН із гумором прокоментував вправляння Сєчіна в епістолярному жанрі, назвавши його «головним бандерівцем у Кремлі». За словами Шапрана, з такими «прохачами» РФ скоро по світу з простягнутою рукою піде, а курс рубля обвалиться в три рази. «Резерви (йдеться про золотовалютні резерви Центробанку РФ. — А.Д.) не такі вже й великі, щоб їх усім давати. У вас там таких «сєчіних» море — «Роснефти» — в доларах, Газпрому — в рублях, «Внешэкономбанку» в євро. І здрастуй, 60,0 (рублів за долар)», — пише Шапран в коментарі до свого російського колеги-фінансиста.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати