Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна отримала «знак якості» у сфері державних закупівель

Тепер наш бізнес може брати участь у закордонних тендерах без будь-яких бар’єрів
17 листопада, 10:43
ОЛЕКСАНДР СТАРОДУБЦЕВ

З приєднанням до угоди СОТ Agreement on Government Procurement (GPA) український бізнес може брати участь у закордонних тендерах без будь-яких бар’єрів: міжнародний договір забороняє дискримінацію і відкриває доступ до ринків.

Країни, що приєдналися до Угоди, вступають у свого роду елітарний клуб, кажуть експерти. Мовляв, якщо країна змогла приєднатися до #GPA, це означає, що у неї достатній рівень відкритості ринків, досить високий рівень державних інститутів, щоб забезпечити підписання договору, привести у відповідність чинне законодавство і так далі.

«Важливо те, що найбільші можливості надаються невеликим компаніям, особливо середньому бізнесу. Гіганти на зразок «Мотор Січ», «Антонов», «Енергоатом» і так мали доступ до цього ринку — через специфіку своєї продукції. Зате підприємства легкої промисловості, сільського господарства, харчпрому отримують відмінну можливість вийти на закордонні ринки.  Окремо варто відзначити українські IT-компанії, які вже можуть запропонувати гідні продукти за прийнятну ціну західним замовникам. Тепер у них з’явилося додаткова конкурентна перевага. Ми вже почали попередню роботу з українським бізнесом, та вивчаємо, що наші підприємства можуть продавати на іноземних публічних торгах», — пише в аторській колонці на порталі Ліга.нет голова департаменту регулювання публічних закупівель Міністерства економічного розвитку та торгівлі Олександр СТАРОДУБЦЕВ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати