Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

27 січня у філармонії святкуватимуть три дні народження одразу: Богдани Півненко, Аліси Кузнєцової та Вольфганга Амадея Моцарта

24 січня, 13:59

27 січня на сцені Колонного залу імені Лисенка відбудеться концерт-святкування Дня народження скрипальки Богдани Півненко та … генія епохи класицизму Вольфганга Амадея Моцарта!

 

фото надане автором

Відзначати власний День народження на сцені для Богдани вже стало традицією. Іменинників об’єднує не тільки однаковий день появи на світ, а й більш цікаві паралелі. Адже Моцарт, як і Богдана Півненко, мав особливий пієтет до скрипки!

 Відразу після народження Вольфганга Моцарта його батько – відомий педагог, композитор та скрипаль Леопольд Моцарт – видав підручник «Фундаментальна школа гри на скрипці». І схоже, що вирішив протестувати власну методику на синові! Адже, у 7 років юний Вольфі вже грав на скрипці, у 10 – Моцарт пише свій перший концерт для скрипки «Аделаїда», а у 19 – написав за рік відомі п'ять концертів для скрипки з оркестром.

 Тож закономірно, що святкова програма розпочнеться саме з творів видатного композитора. Прозвучать його Дивертисмент Сі-бемоль мажор, 2 і 3 частини; Симфонія Кончертанте для скрипки і альта, 2 і 3 частини;Арія Графіні з опери «Весілля Фігаро».

 Також цього вечора звучатимуть віртуозні твори Штрауса, Паганіні, Вілла-Лобоса, Сарасате й українських композиторів: Олександра Поволоцького, чий твір-попурі «Моцарт + Моцарт» спровокував назву концерту, «Віденський салат» Юрія Шевченка та Фантазія для скрипки з оркестром «Чао, Мучачо» на тему пісні «Besame mucho» К. Веласкес Володимира Зубицького.

фото надане автором

 Отже, Моцарт+ Національний ансамбль солістів «Київська камерата», диригент Володимир Шейко плюс зіркові музиканти: Богдана Півненко, скрипка та Сусанна Чахоян, сопрано;

фото надане автором

Мирослава Которович, скрипка та ще одна іменинниця Аліса Кузнєцова, скрипка; Кирило Бондар, скрипка та Катерина Супрун, альт.

фото надане авторомфото надане автором

фото надане автором

Модераторка Ольга Лозинська

 Богдана Півненко – солістка Національного Ансамблю солістів «Київська камерата», лауреатка міжнародних конкурсів, завідувачка кафедри скрипки 2016-2023, професорка Національної музичної академії України.

Також вона є продюсеркою та солісткою аудіопроєкту «Антологія сучасної української музики». Впродовж багатьох років Півненко активно пропагує новітню українську музику в Україні та за кордоном, зокрема,

у таких залах як Berliner Philharmonie, Weill Hall Carnegie Hall, Palau de la Musica Catalana та інших.

За додатковою інформацією, акредитацією, організацією інтерв’ю, запрошення у прямі ефіри / записи, включення через месенджери соцмереж, – звертайтеся до

керівниці комунікаційного відділу НФУ Ольги Стельмашевської: +380672388185[email protected]

Офіційна сторінка у FB: https://www.facebook.com/philukr

Офіційна сторінка в Instagram: @kyivphilharmonic

https://www.instagram.com/kyivphilharmonic/

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати