Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До побачення, «Ну, постривай»!

24 листопада, 00:00
КАДР ІЗ МУЛЬТФІЛЬМУ «НУ, ПОСТРИВАЙ!»

Художник знаменитого мультиплікаційного фільму Олексій Котьоночкін, син режисера мультфільму В’ячеслава Котьоночкіна, повідомив, що не буде знімати продовження «Ну, постривай!». Тим часом показ нових (19—20) серій улюбленого для багатьох поколінь мультфільму пройшов у Мінську в рамках фестивалю дитячого кіно «Лiстападзiк», повідомляє news.ru.

Після прем’єри в мінському кінотеатрі «Комсомолець» творець нових серій художник-аніматор заявив, що мультфільму з такою назвою більше не буде. За словами Котьоночкіна-молодшого, «неможливо безкінечно плодити ці серії», передає Інтерфакс. «Якщо і буде продовження, то це буде зовсім інше кіно й інші вовк та заєць. Нас даремно звинувачують у копіюванні мультфільму «Том і Джеррі», — зауважив аніматор.

За його словами, навіть на 19-ту і 20-ту серії йому було важко зважитися. «Наші герої мають свою соціальну прив’язку. А соціальна прив’язка вовка — такий собі хуліган, який захоплюється Висоцьким та The Beatles, — застаріла ще в 70-ті роки, — вважає Котьоночкін. — Крім того, вже пішли з життя люди, які працювали над попередніми серіями. Тому довелося брати молодих творців, у яких зовсім інша школа. Вони всі працюють в іншій манері. Я, звичайно, бачу недоліки, але зробив, як міг».

Нині йдуть переговори щодо створення нового мультфільму, обговорюється: буде це серіал, чи повнометражний фільм у форматі 3D анімація. Але це буде мультфільм з абсолютно новим сюжетом. Нагадаємо, перша серія мультфільму «Ну, постривай!» знята в 1968 році, він швидко завоював глядацькі симпатії і досі лишається найпопулярнішим із вітчизняних мультфільмів. Його автор — народний артист Росії В’ячеслав Котьоночкін (1927—2000) брав участь у створенні майже ста фільмів, зокрема «Незвичайний матч», «Жаба-мандрівниця», «Пісня про юного барабанщика» та багато інших. Крім того, Котьоночкін є режисером понад десяти фільмів тележурналу «Фитиль». Із його творчого доробку багатосерійний мультиплікаційний серіал «Ну, постривай!» відмічений у 1988 році Державною премією СРСР.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати