Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фестиваль національного документального кіно «Cinema for Victory»

21 лютого, 16:14

У Києві з 23 по 25 лютого пройде перший Національний фестиваль фільмів, знятих під час Російсько-української війни «Сinema for Victory».

Організація кінофестивалю стало причиною популяризації документального кіно, знятого під час війни. Головними завданнями у реализації події є підтримка уваги до війни в Україні, документування злочинів Росії проти українців, а також відзначення документалістів, які доводять засобами кіно необхідність потужної й тривалої підтримки України міжнародними партнерами.

З 15 по 22  лютого відкриваються форми на реєстрацію конкурсних стрічок. Проходити кінофестиваль буде у Києві з 23 по 25 лютого. До програми входить показ 7 національних документальних стрічок та 3 спеціальних позаконкурсних показів. Важливим є факт, що документальний фестиваль “Cinema for Victory” був започаткований за підтримки президента України Володимира Зеленського й Держкіно України, для  вшанування десятої річниці вторгнення Росії на територію України та до другої річниці початку повномасштабної війни.

Переможці фестивалю отримають можливість показу фільмів закордоном,  у мережі кінотеатрів Multiplex, а фільми лауреати будуть відзначені спецальною статуєткою.

 «Cinema for Victory» проводитиметься на постійній основі щороку, адже говорити про російсько-українську війну – це складова протидії інформаційним фейкам ворога. Отже, після завершення трьохденної програми кінофестивалю, команда планує організувати ряд показів для чинних військовослужбовців у частинах та тих, які перебувають на відновленні, для підняття бойового духу та знайомства з сучасним українським кінематографом. Також заплановано провести конкурс сценаріїв, який допоможе проявитися молодим сценаристам без досвіду та стане платформою для пошуку унікальних текстів для майбутніх стрічок.

Делія Долженко

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати