Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музичні імпрези продовжуються!

Із 28 березня по 1 квітня у Харкові відбудеться Міжнародний фестиваль «Сергій Рахманінов та українська культура» - один із найбільш масштабних українських проектів
26 березня, 18:50

Концерти ХХ форуму, присвяченого 145-річчю від дня народження видатного композитора, піаніста і диригента, проходитимуть у Новій органній залі Харківської філармонії.

Сергій Васильович Рахманінов (1873-1943 рр.) був автором величезної кількості творів різних жанрів – від етюдів до опер. Музика маестро просякнута романтикою, енергією, лірикою і свободою…

Нинішнє рахманіновське свято привертає увагу передусім участю у ньому іменитих зарубіжних виконавців, у творчій біографії яких музика класика посідає ключове місце. Серед них – піаністи: лауреат міжнародних конкурсів Іван Мощук (США), переможець Міжнародного конкурсу піаністів ім. С. Рахманінова Садакацу Цчида (Японія), відомий французький скрипаль, письменник і кінодокументаліст Брюно Монсенжон, який наразі представив світову прем`єру власної стрічки «Мстислав Ростропович. Неприборканий смичок».

У виконанні Садакацу Цчида прозвучать Другий та Третій фортепіанні концерти Рахманінова, а окремий свій сольний виступ під інтригуючою назвою «Траєкторія сліз» японський виконавець присвятив фортепіанним творам композитора. Завдяки Івану Мощуку харків`яни вперше познайомляться з Концертом для фортепіано з оркестром №2 «Присвячується С. Рахманінову» М. Метнера. Символічно завершення фестивалю припадає на день народження Сергія Васильовича. В програмі вечора звучатиме Тріо «Пам’яті великого художника». П. Чайковського. Виконавці: Брюно Монсенжон (скрипка) Олексій Шадрін (віолончель, Німеччина), Іван Мощук (фортепіано).

Традиційно в рамках фесту відбуватиметься міжнародний науковий симпозіум, конференція «С.В. Рахманінов та українська культура: міжнаціональний та полікультурний діалог»  та «Українські національні цінності та їхня модернізація в умовах інформаційної цивілізації (до 300-річчя від дня народження Г. Сковороди», а також проходитимуть майстер-класи.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати