Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нова відзнака для молодих поетів

11 листопада, 16:41
ЮЛІЯ СТАХІВСЬКА

5 листопада в Києві, у Музеї книги і друкарства України відбувся перший Поетичний турнір імені Нестора Літописця, організований Міністерством куьтури та видавництвом «Смолоскип». Це новий конкурс читаної поезії, учасників на який можуть висувати видавництва, творчі спілки й організації.

ПАВЛО КОРОБЧУК

У турнірі взяли участь 15 молодих поетів. Це – Анна Малігон, Дмитро Лазуткін, Павло Коробчук, Елла Євтушенко, Юлія Стахівська, Остап Микитюк, Світлана Дідух-Романенко, Заза Пауалішвілі, Тарас Малкович, Богдан-Олег Горобчук, Катерина Девдера, Вано Крюґер, Вік Коврей, Яніна Дияк, Лесик Панасюк. Вони продемонстрували вельми різноманітну поетичну техніку, тематику та образність, засвідчили високий і конкуретний рівень. Це не дивно з огляду на те, що більшість цих авторів хоч і належать до молодших поколінь української поезії, є досить визнаними та публікованими в Україні, а часто і за кордоном.

ТАРАС МАЛКОВИЧ

Журі в складі в.о. директора Інституту книги Ростислава Семківа, критика Ганни Улюри, редактора і критика Інни Корнелюк, а також співробітниці Музею книги і друкарства України Інни Мочарник провели два тури змагання. До фіналу вийшли Елла Євтушенко, Тарас Малкович, Юлія Стахівська, Павло Коробчук, Дмитро Лазуткін, Анна Малігон. А переможцями стали (в алфавітному порядку) Павло Коробчук, Тарас Малкович, Юлія Стахівська.

В ЗАЛІ ПІД ЧАСЧИТАНЬ

Хто з них посів яке місце, стало відомо не одразу, а 9 листопада на святковому концерті до Дня української мови та писемності. Перше місце отримала наша постійна авторка Юлія Стахівська, друге – Тарас Малкович, третє – Павло Коробчук. Лауреатка першої премії дістала пам’ятну статуетку із зображенням Нестора Літописця, грошову премію і почесний диплом. Лауреати другої та третьої премії теж отримали грошові винагороди і дипломи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати