Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Раду Поклітару запрошує на «обід» – Різдвяний

П’єса-притча Торнтона Уайлдера вперше прочитана «Київ модерн-балетом»
26 грудня, 13:47
ФОТО ОЛЕКСІЯ ІВАНОВА

29 грудня та 30 грудня на сцені Київського муніципального театру опери та балету для дітей та юнацтва відбудуться прем’єрні покази нової роботи відомого хореографа Раду Поклітару. Вистава «Довгий різдвяний обід» балетмейстер поставив  за мотивами однойменної п’єси класика американської літератури, володаря Пулітцеровської премії Торнтона Уайлдера на прекрасну та вічну  музику Антоніо Вівальді. Для киян це буде перше прочитання, створене  мовою сучасної хореографії.

Це історія  про буденне життя декількох поколінь сімейства Бейярдів, розказана  як безкінечна низка обідів на Різдво. Життя героїв невблаганно замикає людей у циклі: від народжень до смертей, вирватися з якого неможливо. Вони не помічають краси довкола, зав’язнувши в рутині, не цінують  кожної миті життя. «Ця вистава-крик, —  розповів «Дню» хореограф Раду ПОКЛІТАРУ. —  Дні летять нестримно,  тому треба квапитися жити і любити. Не можна бути байдужим і не залишити після себе нічого, що дало б привід пригадати про  тебе подальшим поколінням».

Яскрава, гротескова хореографія дозволяє підняти Р. Поклітару філософську тему і без догматичної повчальності відверто «поговорити»  з кожним  глядачем, щоб і ми  замислилися  над своїм  суєтним життям.

Сценографію одноактної вистави  створив Андрій Злобін, відеопроекція —  Марії Пустовалової, костюми —  Дмитра Куряти, головні ролі виконають: Корінна Маслова (Матінка), Олексій Бусько (Батько),  Галина Микитюк (Мати),  Сергій Кон (Син), Ганна Герус (Дружина Сина), Дмитро Кондратюк (Онук),  Анастасія Харченко (Онучка №2), Артем Шошин (Правнук №1) та ін. танцівники трупи театру «Київ модерн-балет».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати