Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ріккардо Муті відмовився працювати в Римській опері

Через... «негативну обстановку»
24 вересня, 17:30
ФОТО РЕЙТЕР

Знаменитий італійський диригент заявив, що відмовляється працювати над двома операми, які включені до афіші нового сезону Римської опери, —«Аїдою» Джузепе Верді та «Одруженням Фігаро» Вольфґанґа Амадея Моцарта. Прем’єра першої вистави повинна була відбутися 27 листопада, другої, —навесні 2015 року, повідомляє  lenta.ru, посилаючись на Chicago Tribune. Як пояснює видання, рішення пов’язане з негативною обстановкою, яка склалася в театрі останнім часом, —конфліктами всередині колективу і скороченням фінансування. «Там немає умов, щоб забезпечити мені спокій, необхідний для успішної роботи», —прокоментував Ріккардо Муті в інтерв’ю італійським ЗМІ.

Протест диригента є не першим в Римській опері. Нагадаємо, цього літа артисти театру зірвали прем’єру опери «Богема» Джакомо Пуччіні —оркестр відмовився акомпанувати співакам. До речі, подібні страйки проходили й у січні.

Римська опера знаходиться в скрутному становищі вже декілька років через скорочення державного фінансування. Кілька разів змінювалося художнє керівництво та адміністрація, відбувалися масові звільнення як технічного, так і творчого персоналу. Ріккардо Муті, який протягом майже 20 років керував театром «Ла Скала», пропрацював у Римській опері шість років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати