Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Різдвяні історії під клавесин

28 грудня в Будинку актора відбудеться концерт одного з найяскравіших клавесиністів
20 грудня, 13:52
ВИСТУП КЛАВЕСИНІСТА СТАНІСЛАВА ГРЕСА СТАНЕ ПОДАРУНКОМ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ВИСОКОГО МИСТЕЦТВА

28 грудня в Будинку актора відбудеться концерт одного з найяскравіших клавесиністів, викладача коледжу ім. Гнєсіних, Станіслава Греса (Росія), відомого своїми віртуозними й витонченими інтерпретаціями спадщини минулого, а також глибокими й захоплюючими коментарями до творів, що виконує.

— Мені дуже близька музика Баха, в якій кожного разу відкриваються все нові горизонти, й здається, що ці горизонти нескінченні. Але не тільки Бах! Існує величезне, неосяжна кількість чудової музики, написаної в різні епохи й у різних стилях, — розказав Станіслав ГРЕС у інтерв’ю classica.fm. — Репертуар клавесина дуже великий — не побоюся сказати, що він може цілком зрівнятися з репертуаром, написаним для фортепіано, — й я перебуваю лише на самому початку його осягнення!

— У програмі «Вечір у клавесина. Різдвяні історії й музичні портрети» звучатиме майстрова копія двумануального клавесина Рюккерса, переробленого невідомим французьким майстром у XVIII столітті. До речі, оригінал інструмента перебуває зараз у Музеї музичних інструментів Паризької консерваторії. Чудові можливості інструмента дозволили ввести в програму концерту блискучі зразки клавесинової музики XVII — XVII століть, а саме — п’єси Бьорда, Фрескобальді, Куперена, Фробергера, Граупнера, Баха, Рамо та інших композиторів», — розказала «Дню» організатор вечора, відома київська клавесиністка Наталія Сікорська.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати