Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шарліз Терон проти смертної кари

11 лютого, 00:00

Голлівудська зірка Шарліз Терон, яка вважається основною фавориткою серед актрис, що претендують на «Оскар» у номінації «Краща жіноча роль», виступила з різкою критикою смертної кари після міжнародної прем’єри, що відбулася на Берлінському кінофестивалі фільму «Монстр», в якому вона грає жінку, страчену за серію вбивств. «Я — проти смертної кари, і робота над фільмом насправді не змінила моїх переконань», — сказала Терон журналістам на Берлінському кінофестивалі. Вона відзначила, що ще раз пересвідчилася у неефективності такого методу покарання.

У малобюджетному фільмі Патті Дженкінс південноафриканська актриса грає бездомну повію Айлін Керол Уорнос, яка убила сім чоловіків. Цю історію було взято режисером із життя. Рік тому Уорнос стратили у Флоріді. Терон було усього п’ятнадцять років, коли її мати в неї на очах застрелила п’яного батька, коли той погрожував убити їх обох. У вісімнадцять Шарліз вирушила підкоряти Голлівуд. Щоб зіграти маніячку-вбивцю, чарівна тендітна блондинка поважчала на 14 кг. Вона сказала, що, на її думку, її героїня була просто приречена вести такий спосіб життя, повідомляє NEWSru.com з посиланням на Reuters. Режисер фільму Патті Дженкінс сказала, що історія Уорнос є «американською трагедією», яка дає зрозуміти, як люди можуть бути розбещені суспільством.

Шарліз Терон народилася 7 серпня 1975 року в Беноні (ПАР). Її батько був французького походження, мати — німецького. У 14 років Шарліз стала фотомоделлю, займалася балетом. Дебютувала у фільмі «Діти кукурудзи-3». Знялася у картинах «Два дні у долині», «Могутній Джо Янг», «Ярди», «Люди честі». Терон зіграла навіть у Вуді Аллена — у «Знаменитості» і «Проклятті нефритового скорпіона». Партнерами Шарліз по екрану були Аль Пачіно і Кіану Рівз, Джонні Депп і Бен Аффлек.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати