Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сім унікальних подій

Львівська філармонія запрошує на IX Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові»
14 серпня, 13:13

Останнім приємним акордом мистецького львівського літа стане фестиваль «Музика в старому Львові», вже дев'ятий за ліком, який відбудеться 15–28 серпня й упродовж якого слухачам запропонують сім унікальних подій, кожна з яких демонструватиме багатовимірність, різноманітність та унікальність музичної культури Львова.

Організатор фестивалю, як і у всі попередні роки, – Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика, артдиректор – Сергій Бурко. У Львівській філармонії розповідають, що основною концепцією цьогорічного фестивалю «Музика в старому Львові» в рамках партнерської співпраці із знаним фестивалем «Музика в старому Кракові» є представлення Львова як міста з особливим архітектурно-історичним ландшафтом, пам’ятками європейської культури та історії, традиціями, інтерактивними ідеями та креативними реаліями.

Якщо у попередні роки найбільш активними відвідувачами концертів були шанувальники високої класики Львова та Кракова, то цього року, в умовах повномасштабної війни в Україні, до них долучаться вимушені переселенці, яких прийняли і Краків, і Львів.

Анонсують організатори й розширення географії запрошених музикантів – на концертних майданчиках фестивалю виступатимуть й виконавці з Києва, Харкова, Сіверськодонецька, Маріуполя, Івано-Франківська, Луганська та Львова.

Фестиваль «Музика в старому Львові та Кракові» відкриється 15 серпня програмою камерної музики «Дотик Янгола» від знаних українських музикантів – скрипальки Богдани Півненко, піаністки Оксани Яремчук та віолончеліста і композитора Золтана Алмаші. «Виконавці об’єднали для слухачів кращі твори сучасної української академічної музики, щоби продемонструвати, наскільки вона є різноманітною та багатогранною», – анонсують подію організатори.

16 серпня у Концертному залі імені Станіслава Людкевича Львівської філармонії із сольною програмою виступить київський флейтист Юрій Шутко – це концерт «Магія флейти», який розкриє, завдяки музиці різних епох, музичне багатство цього інструменту. 20 серпня сольну програму «Органна фантазія» (із творів Йоганна Себастьяна Баха, Фелікса Мендельсона, Роберта Шумана, Ференца Ліста, а також композиції сучасного чеського митця Петра Ебена та німецького композитора та органіста Зіґфріда Карг-Елерта) представить харківський органіст Станіслав Калінін.

21 серпня на сцені Концертного залу Людкевича авторський проєкт «На часі» презентує київський баритон Станіслав Бадрак, який у супроводі львівського піаніста Мирослава Драгана виконає вокальні твори Миколи Лисенка, Лесі Дично і Валентина Сильвестрова. 24 серпня, у День Незалежності України, в Архікатедральному соборі Святого Юра виступатиме Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії (директор – Ігор Шаповалов).

26 серпня у Базиліці Найсвятішого Серця Господа Ісуса, що у Кракові, українські музиканти презентують відомий авторський проєкт Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» – «Три Моцарти», який складено з творів легендарної родини: батька – Леопольда, сина – Вольфганга Амадея та внука – Франца Ксавера. Диригенти – народний артист України Сергій Бурко та заслужений діяч мистецтв України, керівник Маріупольського камерного оркестру «Ренесанс» Василь Крячок.

Завершиться IX Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові» 28 серпня у Концертному залі Станіслава Людкевича Львівської національної філармонії за участю гостей з Івано-Франківська – Академічного камерного оркестру «Harmonia Mobile» (художній керівник та концертмейстер – Наталія Мандрика). Оркестр запропонує слухачам вишукану програму «Adagio без війни», яка об’єднає музику понад чотирьох століть: від творчості геніїв бароко – Баха та Вівальді до музики сучасного композитора та артиста Івано-Франківської філармонії Арсена Бучинського.

Детальна інформація про події фестивалю «Музика в старому Львові» та про квитки тут. Програма подій фестивалю «Музика в старому Кракові» тут – тут.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото організаторів фестивалю

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати