Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Традиції тривають

22 квітня бас Сергій Котко представить пісні зі спадщини легендарного Дмитра Гнатюка (1925—2016)
12 квітня, 11:35
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Концерт відбудеться у Національному будинку органної та камерної музики. Свою програму молодий талановитий вокаліст назвав «Пісенними шляхами Дмитра Гнатюка». Саме українська пісня у виконанні знаменитого артиста, яка облетіла усі континенти, стала своєрідною «візитівкою» митця. Варто лише пригадати такі «хіти», як «Два кольори», «Черемшина», «Пісня про матір», «Летять ніби чайки», «Києве мій», «Осіннє золото» та інші. Тісна творча співдружність артиста із видатними композиторами і поетами — Олександром Білашем, Платоном Майбородою, Дмитром Павличком, Андрієм Малишком та іншими авторами справжніх перлин української естради 1960-х увійшли до «золотого фонду» української музичної культури. 

Автором концерту, в якому прозвучать пісенні шедеври з репертуару Дмитра Михайловича,  є соліст Національного будинку органної та камерної музики, лауреат міжнародних конкурсів Сергій Котко. Для якого Д. Гнатюк був кумиром й взірцем вокальної досконалості. У концерті виступлять: Ансамбль класичної музики ім. Б. Лятошинського (художній керівник — В. Іконник-Захарченко, диригент Б. Пліш), Т. Рой, К. Баженов та ін. У запису лунатиме й неповторний спів самого Дмитра Михайловича.

— Гнатюк кожну пісню міг перетворити на шедевр. Ці музичні перлини мають продовжувати своє життя у наступних поколіннях співаків і шанувальників творчості видатного співака, — каже Котко. — Ми маємо пишатися, що чули його голос наживо й мали щасливу можливість спілкуватися із цією видатною особистістю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати