Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Тернополі відкрився музей національної ляльки

02 вересня, 16:18
ФОТО АВТОРА

«Бібліотекам потрібно давати нове життя» — під таким гаслом працюють нині і працівники Тернопільської міської ЦБС, і представники влади. Адже бібліотека сьогодні — не просто книгозбірня, а центр відродження культурно-просвітницького життя, майданчик для спілкування, зустрічей з цікавими людьми, які нині часто замінює Інтернет. «Створення музею національної ляльки в Тернополі — це також і черговий крок від провінційності. Отож, показуємо в цьому приклад. Ми мотивували тим, що Тернопільщина є одним з небагатьох регіонів, де існує культура авторської національної ляльки», — зазначив під час відкриття музею у вівторок начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міськради Олександр Смик.

В експозиції — не лише створені за старовинними техніками, а й сучасні авторські ляльки. Але всі вони мають смислове навантаження, покликане формувати українську національну культуру. Зокрема, в представлених ляльках відображено часи Трипілля, є тут навіть «княгиня Ольга»... На запит бібліотекарів відгукнулися лялькарки Зоряна Удич, Ольга Биндас, Тетяна Кухарська, Людмила Павлова, Галина Дудар, Алла Шушкевич... Планують також колекцію музею поповнювати іграшками народів світу. Для цього створено спеціальну мапу.

— Відбувається негласна реформа наших бібліотек, — наголошує директор Тернопільської міської ЦБС Ніна Денисюк. — У центральній дитячій бібліотеці вже діє своєрідний центр розвитку дитини. У понеділок ми відкрили етноцентр при бібліотеці №4 для дорослих, при бібліотеці №3 для дітей — центр дитячої творчості. У найближчих планах — створити експозицію приватних колекцій.

Як повідомив начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик, жодної копійки для цього не витрачено з державного бюджету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати