Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Великі нас об’єднують»

Львівська опера відкриває 115-й сезон
29 серпня, 11:42
СЦЕНА З ОПЕРИ «КОРСАР». 115-Й СЕЗОН БУДЕ ПРИСВЯЧЕНО ШЕВЧЕНКУ ТА ШЕКСПІРУ / ФОТО ЄВГЕНА КРАВСА

Початок сезону — 29 серпня, а стартує він оперою «Бал-маскарад» Джузеппе Верді. Про це «Дню» повідомила керівник інформаційного відділу Львівського національного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької Надія Труш. За словами Надії Михайлівни, гасло 115-го сезону —  «Шевченко — Шекспір — музика: великі нас об’єднують». «Цей девіз підказали ювілейні дати двох геніїв — українського й англійського: 200 років від дня народження Кобзаря і 450 років від дня народження Вільяма Шекспіра, — розповідає Н. Труш. — В Україні за їхніми безсмертними літературними творами було створено сотні музичних творів. Зокрема опер і балетів. У нашому театрі є балет «Лілея» Данькевича, лібрето якого написано на основі поезій Кобзаря, велика святкова програма «Уклін Тобі, Тарасе!», яка складається зі сценічної композиції «Думи мої» та кантати-симфонії «Кавказ» Людкевича. У планах — концертні програми, які також увійдуть у театральну Шевченкіану. Нею у грудні театр урочисто завершить відзначення кобзаревого двохсотліття і перенесе, з творчими поповненнями, й на наступні роки, оскільки шевченкове слово в музиці повинно звучати на українських сценах постійно».

Щодо Шекспіра, то колектив театру вшановує його ювілей балетами «Гамлет» на музику Чайковського та «Ромео і Джульєтта» Прокоф’єва. До ювілею геніального драматурга також відновлять оперу «Отелло» Верді у режисурі народного артиста України, віднедавна — художнього керівника театру Василя Вовкуна.

А напередодні відкриття нового 115-го театрального сезону Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, 28 серпня на площі перед театром заплановано музичну акцію-перформанс «Борітеся — поборете!» за участю артистів хору, балету і симфонічного оркестру.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати