Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Відкриваємо Падеревського»

Під такою назвою з 5 до 15 листопада у Львові триватиме міжнародний фестиваль
29 жовтня, 12:14
НА СЦЕНІ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ ВИСТУПАТИМЕ УНІКАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ «МАЗОВШЕ» (ПОЛЬЩА) / ФОТО З САЙТА WIKIMEDIA.ORG

Розпочнеться форум у Львівському національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Цьогоріч міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», який вже встиг стати однією із найважливіших культурних подій України, відбудеться вже учетверте. Головною ідеєю форуму є популяризація польської культури та ознайомлення з репертуаром національної музичної скарбниці на найвищому, світовому рівні, повідомляє i-pro.kiev.ua. На сцені Львівської опери виступить унікальний польський ансамбль пісні і танцю «Мазовше», який представить українській публіці «Краків’ян і гуралів» — славетну оперу XVIII ст., що символічним чином демонструють структуру польського суспільства перед Третім поділом Польщі. Її лібрето часто порівнювали з «Чарівною флейтою» Моцарта.

Під час фесту проведуть дискусію «Геополітичні аспекти польсько-українських взаємин періоду Другої Речі Посполитої та Української Народної Республіки — часів Ігнація Яна Падеревського». Модеруватиме її відомий український публіцист, політолог та культуролог Тарас Возняк. Також відбудеться вручення відзнак «Падеревський». Бронзові статуетки отримають ті, хто посів особливе місце у процесі популяризації польської культури за кордоном.

Крім цього, під час фестивалю відбудеться урочиста церемонія присудження звання почесного доктора Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка Кшиштофу Пендерецькому — визначному композитору та диригенту сучасності.

За допомогою форуму організатори прагнуть показати творчу особистість Ігнація Яна Падеревського (видатний польський піаніст, композитор, політичний та громадський діяч, дипломат, який народився на Поділлі), цінність його спадщини, повернути його музиці належний ранг та висвітлити в його діяльності спільний культурний спадок Польщі та України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати