Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Народ і армія»

Дніпропетровські журналісти видають «бойовий листок»
13 серпня, 11:23

На Дніпропетровщині з’явилася нова газета «Народ і армія», на сторінках якої журналісти писатимуть про життя українських військових і вимушених переселенців із зони АТО. «Бойовий листок» створили зусиллями двох редакцій місцевих видань і волонтерів, а перший наклад надрукували в кількості 5 тисяч примірників у запорізькій друкарні. Газета виходитиме двічі на місяць на восьми шпальтах. Видання — безкоштовне, його надсилатимуть бійцям у зону АТО, поширюватимуть у обласній лікарні імені Мечникова і військовому шпиталі, де лікують поранених, а також у штабі для розміщенню вимушених переселенців.

«Ідея створення такої газети висіла в повітрі, — сказав один із учасників проекту Борис Брагінський. — Зараз у Донбасі цілий ряд газет не виходить, а інші — підтримують сепаратистів. У той же час канали українського телебачення відключено». За словами Б.Брагінського, творці нової газети не розраховують на те, що їхнє видання стане основним джерелом інформації. «Газета повинна мати, скоріше за все, психологічну роль — учасники АТО повинні відчути, що ми з ними душею, підтримуємо морально і матеріально, а Дніпропетровська область — це надійний тил, з якого вони черпають свої сили», — зазначив він.

У першому числі газети опубліковані інтерв’ю із заступником глави облдержадміністрації Борисом Філатовим, репортажі із зони АТО і звільнених міст, зокрема, зі Слов’янська, а також роз’яснення посадових осіб щодо отримання допомоги вимушеними переселенцями і родинами бійців. Окрім того, газета інформує про те, куди слід звертатися людям, які бажають надати підтримку армії, і де розміщено волонтерські центри.

«Це видання створюється на громадських засадах, і журналісти не отримують за свою працю жодної копійки. Ми дуже вдячні керівництву запорізької друкарні «Кераміст», яке знайшло можливість безкоштовно друкувати нашу газету», — розповідає голова Дніпропетровської обласної організації НСЖУ Олексій Ковальчук. За його словами, перший випуск газети «Народ і армія» робився «з коліна», лише за три дні, але надалі планується налагодити серйозну роботу. До співпраці запрошуються журналісти з інших регіонів, перш за все, з Донбасу. За задумом дніпропетровських журналістів і волонтерів, газета «Народ і армія» повинна стати альтернативним джерелом інформації і для мешканців визволених територій. Допомогу в її доставці до зони АТО надаватиме громадська організація — Штаб національного захисту Дніпропетровської області, яку створено для співпраці з українською армією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати