Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Палестинський журналіст заявив, що голодуватиме до смерті

22 січня, 11:50
ФОТО REUTERS

Син цілує фотографію свого батька — 33 річного палестинського журналіста, який вже майже два місяці голодує в ізраїльській в’язниці, незважаючи на жахливе погіршення стану здоров’я.

Палестинський в’язень Мухаммад аль-Кік має намір продовжувати голодування до свого звільнення або... мученицької смерті. Про це повідомила його дружина Файха Шалаш на акції солідарності в Бейруті, організованої міжнародним правозахисним товариством «Тадамун», передає «Палестинський інформаційний центр». Нині журналіст перебуває в тюремному госпіталі «Афула», стан його здоров’я жахливий: він слабкий, відчуває сильні м’язові болі, є проблеми із зором. Обидві руки журналіста і одна нога прикуті до лікарняного ліжка, при цьому за ним спостерігають шестеро тюремників.

Організація «Лікарі за права людини» б’є на сполох: голодування може призвести до загибелі аль-Кіка. Адвокат ув’язненого побоюється, що його підзахисного примусово змусять голодувати, яке ООН визнає тортурами, повідомляє Reuters. Мухаммад аль-Кік оголосив безстрокове голодування 25 листопада 2015-го на знак протесту проти «адміністративного» арешту: його тримають у в’язниці без суду і без пред’явлення звинувачень.

Ізраїль практикує адміністративні затримання палестинців на 6 місяців із можливістю продовження на такий же термін по «секретним доказам», без суду і слідства. За даними правозахисників, в грудні за гратами в Ізраїлі знаходилося 6 800 палестинців, із них 660 — в адміністративне затримання, повідомляє Al Jazeera.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати