Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ТРК «Буковина» запустила проект «Герої»

Лілія ДУТКА: «На каналі внутрішня конкуренція між журналістами за право працювати над програмою»
31 січня, 12:00
ЗАХИСНИКИ / ФОТО РЕЙТЕР

На телеканалі Чернівецької ОДТРК «Буковина» днями стартував новий проект під назвою «Герої», в якому йдеться про долі людей, котрі ціною свого здоров’я та навіть життя боронили незалежність і суверенітет нашої країни. А ще — зробили свій внесок у європейське майбутнє нашої держави.

Як розповіли «Дню» на телеканалі, щонеділі о 17.30 (з повтором щосереди о 10.55) в ефір «Буковини» виходитимуть інформаційно-аналітичні сюжети про місцевих героїв — тих, які віддали життя за мирне майбутнє країни, і тих, які сьогодні продовжують боротися на передовій.

«Тема війни на сході України для нашого каналу стала чи не головною, відколи розпочалася так звана антитерористична операція. Як і всі українці, наші земляки-буковинці відразу ж вирушили на передову, а ми, в редакції, в програмах новин, аналітичної передачі «Резонанс», «Студії А3» та інших проектах оперативно інформували про розвиток подій. І продовжуватимемо це роботи. Просто новою програмою «Герої» прагнемо чітко виокремити історії про наших відважних воїнів, — розповіла директор творчого об`єднання інформаційно-аналітичних програм телебачення та інтернет-мовлення ОДТРК «Буковина» Лілія ДУТКА. — Перший випуск було присвячено буковинцю Юрію Мізунському, який у віці 26 років загинув, захищаючи Україну. Далі, зробивши кілька сюжетів про загиблих героїв, ми на каналі почали показувати й живих — тих, хто сьогодні мужньо боронить територіальну цілісність країни. А ще, крім учасників АТО, програма «Герої» в майбутньому розповідатиме про учасників Революції Гідності та воїнів «Небесної Сотні». На прохання самих військових ми показуватимемо й героїні вчинки наших волонтерів, котрих українські вояки називають «ангелами тилу».

За словами Лілії Дутки, нову програму робить не окрема редакція, а всі журналісти каналу. «На планірках пропонують історії героїв, говорять, як про них можна краще розповісти, та до кого звернулися за коментарями. Скажу навіть більше — між журналістами справжня внутрішня конкуренція з приводу того, хто зніматиме сюжети саме для «Героїв». Кожен із нас у міру своїх сил хоча б принаймні в такий спосіб намагається підтримати близьких і рідних загиблих, розділивши з ними частинку горя, а сюжетами про відважні приклади живих воїнів — сприяти підтримці морального духу військових».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати