Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Журналісту України» – 40 років

Ювілей як нагода для дискусії щодо проблем комунікації між колегами та етикету в професії
24 березня, 11:52
ВІРА ЧЕРЕМНИХ

Сьогодні, о 15.00, у прес-центрі Національної спілки журналістів України відбудеться засідання круглого столу з теми «Друковане видання Спілки: історія і сьогодення, проблеми і перспективи», присвячене 40-річному ювілею журналу НСЖУ «Журналіст України». Як розповіла «Дню» головний редактор видання Віра Черемних, приємний привід ювілею вирішили використати для дискусії на актуальні питання, зокрема проблем комунікації між колегами, етикету в професії та причин втрати довіри до журналістів.

Хоча «Журналіст України» виходить із січня 1975 року, відзначення ювілею вирішили перенести на березень. І через ситуацію в країні — без помпезного святкування. «Одне з головних завдань нашого видання за всі ці роки — стати медіа-майданчиком для журналістів і всіх причетних до медійної справи для відвертого обговорення найбільш болючих проблем та викликів нашої галузі. Сьогодні в штаті журналу працює лише дві людини — головний редактор і моя заступниця Ольга Войцехівська. Але, крім співробітників штату, матеріали готують автори з усієї України — відомі журналісти, медіа-експерти, публіцисти. Чимало на наших шпальтах друкується регіональних оглядачів, — говорить Віра Черемних. — Круглий стіл, який ми сьогодні проведемо, модеруватиме перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. Налаштовані на гостру, проблемну розмову, і сподіваємося почути серйозні пропозиції не лише на адресу журналу чи сайта, Спілки журналістів, а й усього журналістського цеху. Адже наразі не вистачає результативних дискусій про проблеми медіа-галузі, зокрема питань солідарності, захисту прав журналістів, норм комунікацій і навіть професіоналізму. А насправді актуальні теми для країни та спільні проблеми, грунтовно проаналізовані, можуть нас об’єднувати.

До речі, минулого року ми робили в журналі інтерв’ю з головним редактором «Дня» Ларисою Івшиною, і вона традиційно звернула увагу на необхідності переосмислення історії. Прикро, що не всі колеги підхопили цей месидж. «Журналіст України» підтримує й підтримуватиме історичні проекти «Дня», в наступних номерах вийде про це окрема стаття. Зокрема, ми закликаємо колег підтримати ініціативу — оголошений газетою 2015-й  —Роком Ярослава Мудрого».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати