Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Клімат як політика

Параноя антиамериканізму в Росії набирає обертів
20 вересня, 11:44

Під звуки пропагандистських фанфар у Росії святкують таку довгоочікувану дипломатичну перемогу. У Сирії Кремль вирвався вперед і тепер представляє себе впливовим гравцем у вибухонебезпечному регіоні. Але слава, як відомо, річ швидкопсувна, якщо не має під собою серйозних підстав. Наразі для московської дипломатії таких не видно і так звана сирійська перемога вже починає перетворюватися на катастрофічну поразку. За таких умов антиамериканізм у суспільстві потребує постійного підживлення.

Здавалося б, кліматологія і метеорологія чисто наукові дисципліни і жодного стосунку до політики не мають. Але, як кажуть, в умілих руках...

У сучасній Росії, а до неї в СРСР у всьому бачили підступи ворожих сил. У них, як відомо, одне завдання — винищити державу радянську, потім російську. При цьому не особливо камуфлюється, що під ними розуміються американські ударні загони в особі Пентагону, ЦРУ, АНБ та інших.

Розмірковувати про хімічну і ядерну зброю нудно. Ось і знайшли чергову страшилку у вигляді так званої кліматичної зброї. Пояснення дуже просте. Далекий Схід заливає, рівень Амура піднявся до рекордних позначок.

Здавалося б, випало багато дощів, рівень річки піднявся. Дуже погано, але буває. Потрібно займатися інженерним забезпеченням безпеки міст і сіл. На китайському березі діють вельми активно, і наслідки менш руйнівні.

Але для пильних політиків все виглядає абсолютно інакше. У всьому винні американці та англійці, які примкнули до них. Не зовсім вдалий жарт? Ні, все дуже серйозно.

Лідер партії «Воля», є і така в Росії, Світлана Пеунова стверджує, що повінь на Далекому Сході інспірувала ЦРУ. Для неї «цілком очевидно, що хмари і атмосферна волога переганяються з одних районів до інших за допомогою кліматичної зброї і психогенераторів. Громадяни Росії повинні зажадати від головнокомандувача Володимира Путіна захисту від американської кліматичної зброї. Ми вважаємо, що проти нас воюють США і Англія, це вони зганяють хмари в одну місцевість, викликаючи повені. Уряд повинен застосувати свою кліматичну зброю або піти у відставку».

За Пеуновою трагедія в Кримському викликана не бездіяльністю та непрофесіоналізмом влади, а американською разом з англійською спецслужбами.

Якщо йти за такою логікою, то повінь у штаті Огайо і підтоплення японських міст, у тому числі і столиці Токіо, викликана теж кліматичною зброєю. Не російською, на думку Пеунової, Путін не діє, а Пентагоном, ЦРУ, АНБ укупі з британськими MI-5 і MI-6. Навіщо їм заливати своїх громадян і союзників, незрозуміло, але це неважливо. До інформаційного простору вкидається чергова страшилка: залякати обивателя, не дуже обтяженого знаннями, і здобути на цьому політичний капітал.

Одним із найбільш часто згадуваних російськими політиками об’єктом кліматичної, більш того, геофізичної війни є американська станція HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program — Програма високочастотного активного дослідження «Північне сяйво»). Вона перебуває в 400 км від міста Анкорідж на військовій базі Гаккона на Алясці. На досить значній площі розташовано мережу 24-метрових антен у кількості 180 одиниць, які випромінюють імпульси в діапазоні 2,8—10 Мгц, які спрямовуються до іоносфери.

Зазначимо, що станція не унікальна. У США є ще дві станції. Інші розташовано в Норвегії. Такі ж комплекси є в Росії у Васильсурську — «СУРА», біля Змієва в Харківської області — «УРАН-1», в Душанбе — радіотехнічна система «Горизонт», в Хікамарка (Перу). І всі випромінюють до іоносфери короткі високочастотні імпульси. Проте, саме HAARP найбільш турбує російських політиків.

Цій станції приписують вину за авіаційні та залізничні катастрофи, невдачі з запусками ракети «Булава» і так далі. Неважливо, що потім з’ясовуються дійсні причини невдач останнього — технічні помилки, неякісні комплектуючі, непрофесійна збірка та банальна корупція. Виходить, що в цьому теж винне ЦРУ і всі інші вороги.

Свого часу депутат Державної думи від комуністів Тетяна Астраханкіна, в черговий раз глянувши в блакитну далечінь повітряного океану, вдарила на сполох. За відомостями, які є в неї, американці посилено вивчають верхні шари атмосфери. Зрозуміло, що кліматологія використовується на користь Пентагону.

Всі в США лишень про те і думають, як поставити науку і результати досліджень на службу військовим. Якщо займаються новим видом взуття, то не для того, щоб не відставати від моди, а для військових. Винайшли ж вони черевики, які за умов гірської місцевості оберігають ноги солдатів від вивихів і переломів. А мода — це так, для прикриття.

Ще гірше з парфумерною промисловістю. Не парфуми та туалетну воду, губну помаду і креми там розробляють. Є у військових креми для оберігання обличчя за умов пустелі. Хто їх зробив? Відомі парфумерні фірми. Все, що рекламується, — це про людське око, маскування. Головне робиться для солдатів, а не для прекрасної половини людства, для її краси та привабливості.

Якщо полізли до верхніх шарів атмосфери, то зрозуміло навіщо. Хочуть за допомогою HAARP розігріти іоносферу, що призведе до катастрофічних наслідків для Росії. Такої ж думки і генерали. Свого часу перший заступник начальника російського Генерального штабу генерал Балуєвський заявив анітрохи не задумуючись, що «за допомогою потужного електромагнітного випромінювання... виникають струми і імпульси, які призводять до сильних збурень середовища, до збоїв і відмов у роботі електронних систем...»

Що взяти з депутатів? Їх розуміння фізики не виходить за межі чотирьох класів і п’ятого коридору. Напевно і генерали з академічними значками від них недалеко пішли.

Не стомлюватимемо читачів технічними деталями, щоб показати несусвітенну нісенітницю подібних вигадок. Звернімося до здорового глузду! Зрозуміло, що атмосферні явища відбуваються під впливом величезних потоків енергії. Це величини з багатьма нулями після одиниці. Щоб впливати на них потрібно мати в своєму розпорядженні енергію принаймні не меншу. І її потрібно десь узяти і якось сконцентрувати. Енергія, вироблювана всіма електростанціями на планеті на декілька порядків нижча.

Потужність живлячих генераторів HAARP становить близько 3600 кВт. Для порівняння. Звичайна радіостанція, яка веде мовлення в діапазоні коротких і середніх хвиль, має потужність близько 1000 кВт. Живемо й слухаємо радіо, літаки літають, потяги рейками бігають.

За законом збереження енергії, який вивчається в курсі середньої школи, з потужності електростанцій HAARP частина втрачається, перетворюючись на тепло за законами термодинаміки. З цим російські політики та генерали нічого зробити не можуть, хоча звинуватити ЦРУ, Пентагон можна. Врахуємо особливості випромінювання антен — отримаємо ще менше. І такою потужністю американці хочуть розігріти іоносферу, відхиляти ракети і спрямовувати дощові хмари на російський Далекий Схід? Політики типу Пеунової всіх вважають такими ж неуками, як і самі?

Йде цілеспрямований процес чергового промивання мозків маргінальній частині російського суспільства. Печерний антиамериканізм, більше того, ксенофобія все глибше проникають у всі шари народу. Підкинути йому чергову порцію конспірології, пояснити провали влади, її недопрацювання підступами ворожих сил і залучити для цього псевдонаукову аргументацію просто чудова річ. Так народ відволікається від реальних проблем та їх розв’язання.

Заразом вселяється дуже проста думка про того, хто захистить простих людей від супостатів. І хто є їх надією і опорою. Опозиційність і заклики до зміни уряду не більше ніж примітивний камуфляж. Справді, до Путіна волають і вимагають захисту. Не потрібно думати про стагнацію економіки. Потрібно об’єднуватися на чолі з національним лідером для боротьби із зовнішніми ворогами. Греблі на Амурі почекають до наступної повені, а ось кліматичною зброєю потрібно займатися негайно. Коли вона буде і чи буде взагалі — невідомо, а гроші потрібні сьогодні. Ось і все! Заодно поквитатися і з внутрішніми ворогами!

Багать із книжок на майданах не буде, але полювання на відьом цілком можна влаштувати. Технології для цього розроблено і успішно випробувано в недалекому радянському минулому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати