Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«КОРОНА «Дня» – «за виразний почерк у політиці»

«2014 рік став роком перемоги активної частини нашого суспільства над байдужістю»
26 грудня, 12:18
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Олександр СОЛОНТАЙ, експерт Інституту політичної освіти:

— Найбільш важливими для України подіями 2014-року стали перемога Єврореволюції, втеча Януковича та позачергові вибори, російсько-українська війна (АТО), втрата контролю над Кримом, підписання Асоціації з ЄС. Серед найбільших успіхів у внутрішній політиці було повернення дії Конституції 2004-6 років, відновлення проведення місцевих виборів, дозвіл самовисування на них, а також часткові реформи, наприклад публічної інформації, вищої освіти, прокуратури тощо. Також важливим є формування нової коаліції, більшості, уряду тощо. У зовнішній політиці успіхом можна вважати світову підтримка України в російсько-українській війні.

В наступний 2015 рік перейдуть економічні негаразди, втрата часу для реформ, фінансова та бюджетна кризи, відсутність сигналу ЄС, що Україна має перспективу членства в ЄС, ненадання Україні конкретної дати безвізового режиму з ЄС. На мою думку, першочерговими має стати вирішення проблем безпеки, створення професійної армії, а також економічні, податкові, бюджетні реформи, децентралізація, створення реального місцевого самоврядування.

Для мене особисто 2014 рік став роком перемоги активної частини нашого суспільства над байдужістю та пасивністю мільйонів наших громадян, на чому навчилися добре заробляти Янукович та олігархи. Ми стали свідками унікального моменту — пробудження суспільства. В 2014-ому році наша Незалежність відбулася де-факто. До цього ми 23 роки мали Незалежність де-юре, а тепер наша країна стає перестає бути колонією Москви.

Також хочу подякувати газеті «День», з якою я вже традиційно провів весь рік. Власне, завдяки підходам людей, які щодня роблять «День» зміни в нашій країні стають можливими. І до війни проти України велася потужна інформаційна війна, а з настанням її активної фази роль «Дня» в захисті нашого розуму та інформаційного простору стала ще важливішою. Тому тримайтеся та удачі нам усім у новому році!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати