Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відкритості у «справі Гонгадзе» стане більше

Адміністрація Президента: «Експертна комісія з питань секретності переглянула і скасувала гриф «таємно» двох доручень від 2001 р.»
02 квітня, 13:01
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Проти Глави Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна відкрито адміністративне провадження в Окружному адміністративному суді м. Києва. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Віталій Купрій, який став позивачем у даній справі. За словами Купрія, причиною позову стала відмова Ложкіна в розсекречуванні матеріалів по «справі Гонгадзе» та порушення права особистого прийому народного депутата, гарантованого Законом України «Про статус народного депутата України».

«12 березня 2015 року я був в Адміністрації з метою зустрічі з державним експертом з питань таємниць оскільки в матеріалах кримінальної справи є два доручення Президента України Кучми з грифом «таємно», — пише народний депутат у соцмережі. — Відповідно до Переліку посадових осіб, затвердженого Указом Президента України від 01 грудня 2009 року № 987/2009, ці функції покладаються на пана Ложкіна».

Як повідомляє народний депутат, темою розмови також мала стати ратифікація Римського статуту (за прийняття якого Віталій Купрій збирав підписи у Верховній Раді). «Проте Борис Ложкін відмовився провести прийом і задовольнити озвучені мною вимоги, — пише Купрій. — Тепер після винесення судом рішення про порушення Борисом Ложкіним закону, з’явиться підстава для припинення його державної служби за порушення присяги у відповідності до вимог статті 30 Закону України «Про державну службу». І це має зробити Президент Порошенко».

«День» звернувся по коментар до прес-служби Адміністрації Президента, де нам повідомили, що «наразі Експертна комісія з питань таємниць переглянула грифи секретності із двох згаданих доручень від 2001 року та скасувала їх секретність. Процес зняття грифу «секретно» вимагає відповідної процедури, яка зайняла певний час».

В Адміністрації Президента також пообіцяли надати офіційний коментар «Дню» з приводу позову народного депутата Віталія Купрія проти Бориса Ложкіна найближчим часом. За словами представника АП, поки що юристи розбираються із суттю та матеріалами справи, адже у них немає чіткого та повного розуміння ситуації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати