Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кропивницькі депутати: працюємо для перемоги

12 травня, 12:07
Фото: REUTERS

24 лютого розділило життя всіх українців на «до» та «після». Війна докорінно змінила наше життя. Хтось змушений був залишити свій дім, хтось залишився без роботи, хтось став до лав українського війська, хтось почав активно допомагати армії в міру своїх можливостей.

Як змінилося життя депутатів місцевих рад? Чи залишились вони зі своєю громадою? Чи взяли до рук зброю? Чи приєдналися до волонтерського руху? Чи продовжили виконувати свої депутатські повноваження, не зважаючи на війну? Відповіді на ці питання вирішили знайти активісти Всеукраїнської ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад», дослідивши роботу депутатів Кропивницької міськради.

Перше, що варто зауважити – жоден депутат Кропивницької міськради не виїхав з міста і тим паче – з України. Всі залишились і кожен у міру своїх можливостей долучився до волонтерської діяльності у тій чи іншій формі.
Всі депутати взяли участь у двох коротких сесіях міської ради наприкінці лютого та на початку березня. Після цього сесій міської ради більше не проводилось, всі рішення приймаються міським виконавчим комітетом в оперативному режимі.

Всі депутати припинили роботу своїх приймалень, але не припинили здійснювати прийом громадян, якщо є бажаючі. Переважно такий прийом зараз здійснюється у телефонному режимі, ця форма стала звичною ще з часів карантину.

У той же час жоден депутат Кропивницької міськради за період воєнного стану не оприлюднив звіту про депутатську діяльність. По-перше, всім зараз не до того, по-друге, важко розмежувати депутатську і волонтерську роботу, а по-третє, на сайті Кропивницької міськради, з метою захисту інформації від ворожих шпигунів, закрили всю інформацію про депутатів, у тому числі і їхні звіти, які мали бути оприлюднені на відповідній сторінці офіційного сайту.

Шестеро депутатів міської ради вступили до територіальної оборони або були мобілізовані до ЗСУ. З міркувань безпеки ми не будемо повідомляти їх прізвища.

Найактивнішу волонтерську діяльність, як видно зі сторінок у Фейсбуці, проводять депутатки Катерина Колтунова (Пропозиція), Валентина Яремчук (ЄС), Олександра Ткаченко (Перспектива міста), Анна Зарічна (Слуга народу) та Ірина Романескул (Батьківщина).

Дмитро Сінченко, ГО «Асоціація Політичних Наук»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати