Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не дати нас «намагнітити»

Історична правда не дозволить нам повірити у брехню російської пропаганди
24 квітня, 13:21

Щоб зрозуміти, в чому політика схожа на фізику тонких енергій, уявімо собі магнітну котушку. На залізний сердечник намотано дріт, і через неї пущено струм, електрику. Відбувається перетворення електрики на магнітне поле, на магнетизм. До силового поля котушки потрапляють болти, цвяхи, шурупи й залізна тирса. Чим довше вони перебувають в магнітному полі, тим сильніше намагнічуються аж до здатності самостійного збереження магнітного поля без котушки.

Ми бачимо, що телепередачі, телемости, викладення новин, круглі столи, а інколи й виступи депутатів нагадують роботу магнітних котушок. Виникає магнітне поле, яке й намагнічує людей в студії та глядачів. Чим довше знаходиться людина в полі оператора, тим він сильніший. Темне знання завжди розглядало людей як витратний матеріал, масу, яка може бути намагнічена й використана. Світле знання завжди намагалося донести до індивіда його особливість та ексклюзивність, а приватне життя завжди виявлялося вище, важливіше за суспільне, стадне. Різниця полягає в цілях, які ставляться оператором.

У Росії, схоже, мета полягає в тому, щоб це намагнічення перекинулося на країни колишнього соціалістичного табору, а далі по можливості й на увесь світ. І це багато в чому вдається. Темний, несвідомий магнетизм, який панує всередині Росії, чим далі посилюється, тим більше здатний захоплювати нових людей. Це вже робилося й раніше: у Китаї, Кореї, В’єтнамі, Кампучії, по всій Африці, в Латинській Америці, Лаосі, на Кубі. Такі собі «червоні кхмери», що вирізують селища чужих племен, котрі ненавидять Америку й капіталістів, які не усвідомлюють те, що вони коять. Також можна пригадати Гітлера, його полум’яні промови, що намагнічують маси фанатиків.

Перед цією небезпекою наше керівництво, схоже, обрало взагалі розмагнічування народу по всіх напрямах. Чи то вимоги Європи, чи то радники не знають, що роблять, або навпаки — дуже добре знають і роблять. Нам навіть нічого протиставити цьому магнетизмові російських фанатиків. Якщо ми будемо пасивні, як цвяхи, нас «намагнітять»! Ми станемо несвідомими приймачами концентрованої ненависті. Ну, хоча б «мідну сітку можна» протягнути, зупинити польову дію живих апаратів, що випромінюють агресію. Роль цієї сітки чудово виконує критичне мислення, розбирання старих радянських штампів, демонтаж історичних фейків за останні триста років. Розгляд справжньої історії у світлі правдивих висновків науки.

Не можна кидати народ на поталу «шкідливих випромінювань» сусідньої країни. Адже вже так сталося з Кримом і Донбасом. На разі ці дії важливіші, навіть за реформи. Реформи — це ментальні конструкції, запозичені в інших країн, і не відомо чи будуть вони працювати у нас, а справжня історична правда не дозволить нам повірити брехні російської пропаганди.

Якщо вже сила української ідеї так лякає любителів домовлятися, так хоч дайте хід руйнуванню імперських міфів. Інакше, виходить, толерантність граничить зі зрадою. Поки влада за допомогою інтелектуальних ходів і спекуляцій домовляється, ворог давно використовує емоцію. Ви просто спробуйте переконати заведеного фанатика логікою, аргументами і все відразу зрозумієте. Можливо, перед смертю, перед кулею, але буде пізно. Агресія не сприймає логіку! Їй треба вилитися, і місце вже вказане оператором.

А. ТЕРЛЄЄВ, Букрин

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати